GaultMillau 2015: Le Garage heeft Sommelier van het Jaar

GaultMillau 2015: Le Garage heeft Sommelier van het Jaar

De Sommelier van het Jaar GaultMillau 2015 is Erwin Walthaus van het restaurant van Joop Braakhekke, Le Garage in Amsterdam. Walthaus kreeg de award voor deze titel op maandag 3 november tijdens de gidspresentatie van GaultMillau in de Rai in Amsterdam.

Walthaus deelt de titel met Noël van Wittenbergh van Ciel Bleu, Johan Spin van hotel-restaurant Savelberg in Voorburg en met Johan Kragtwijk van grand hotel Karel V in Utrecht, sommeliers die de titel eerder achter hun naam mochten schrijven.

'Erwin Walthaus werkt al lang in Le Garage en is sinds enige tijd ook mede-eigenaar van deze aantrekkelijke Amsterdamse zaak, waar het bijna altijd feest lijkt te zijn', meldt GaultMillau.

'En dat kan vrijwel volledig op zijn conto geschreven worden. Zijn onthaal is prima, gasten krijgen onmiddellijk het gevoel een gezellige huiskamer binnen te treden. Hij is een groot wijnliefhebber, dat zie je aan de wijnkaart. Veel aparte flessen, veel eigen voorkeuren en altijd een tikkeltje eigenwijs.'

'Wie niet meteen instemt met zijn adviezen, kan altijd even proeven. Twee of drie keer mag ook. Maakt hem niet uit. Zijn gasten staan op plaats één. Gewoon met de mensen meedenken, dat is zijn filosofie. En geen saaie technische verhalen, de gast wil gewoon een lekker glas wijn en gezelligheid aan tafel. Hij heeft een voorkeur voor lichtere, verteerbare stijlen. Zijn wijn-spijscombinaties zijn soms gewaagd, maar altijd geslaagd.'