Michelin 2015 België: ster voor The Jane

Michelin 2015 België: ster voor The Jane

Acht maanden na de opening van The Jane in Antwerpen van Sergio Herman en zijn rechterhand Nick Bril, krijgt de zaak een ster van Michelin. Maandag 24 november werd de rode gids voor 2015 voor België en Luxemburg gepresenteerd. De landen kregen er net als Nederland geen nieuw driesterrenrestaurant bij.

België en Luxemburg krijgen ook geen nieuwe restaurants met twee sterren. De teller blijft op 17 staan. In totaal hebben België en Luxemburg nu 137 restaurants met een of meerdere sterren. Drie restaurants hebben er drie, 17 zaken hebben twee sterren en 117 hebben een ster. Hiervan zijn er 11 nieuw waarvan tien in België en eentje in Luxemburg. Zes restaurants raken hun ster kwijt.

De restaurants met drie sterren in België behouden hun sterren, zo heeft Michelin maandagochtend bekend gemaakt. Dat betekent dat ook Hertog Jan op de nieuwe locatie drie sterren behoudt. Eerder dit jaar verhuisde Hertog Jan van eigenaren Gert De Mangeleer en Joachim Boudens vanuit Brugge naar Zedelgem waar ze een historische boerderij betrokken.

De andere twee restaurants met de hoogst haalbare score in de Michelingids zijn: De Karmeliet van Geert Van Hecke en Hof van Cleve van chef Peter Goossens. Misset Horeca berichtte vorige week uitvoerig over Michelin 2015 Nederland.

Nieuwe zaken met * ster

The Jane, Antwerpen

Philippe Meyers, Braine-l'Alleud
Le Pigeon Noir, Brussel
Le monde est Petit, Brussel
Da Mimmo, Brussel
Publiek, Gent
D'oude Pastorie, Gent, Lochristi
Aux petits oignons, Jodoigne
Héliport Brasserie, Luik
Les Pieds dans le Plat, Marenne
La Cristallerie, Luxembourg

Vervallen sterren België en Luxemburg

't Huis van Lede, Kruishoutem
Lemonnier, Lavaux-Sainte-Anne
La Frairie, Perwez
Prêt-à-Goûter, Zolder – Bolderberg
Favaro Esch-sur-Alzette, Luxemburg
Le Bouquet Garni, Luxembourg-stad

Bekijk in de pdf hieronder het totaaloverzicht van de Michelinsterren in België en Luxemburg.

001_1416826780591.pdf

Download