Sonja Boreas Gastvrouw van het Jaar GaultMillau 2015

Sonja Boreas Gastvrouw van het Jaar GaultMillau 2015

Sonja Boreas is op maandag 3 november door GaultMillau verkozen tot Gastvrouw van het Jaar 2015. Sonja, samen met haar man Nico eigenaar van tweesterrenrestaurant Boreas in Heeze, blijft volgens GaultMillau-directeur Jan van Lissum voor haar gasten de gehele avond een op en top gastvrouw.

'Als je bij Boreas binnentreedt, krijg je van Sonja Boreas een warm onthaal en nog fijner: ze blijft het hele bezoek op en top gastvrouw. Ze zit nooit om een praatje verlegen, ze kent vrijwel elke vaste gast en weet bijna steeds waar het vorige gesprek is geëindigd,' staat geschreven in de nieuwe GaultMillau gids over deze Gastvrouw van het Jaar.

'Daarnaast is ze ook behoorlijk no-nonsense. Alles gaat volgens haar principes. Niets wordt aan het toeval overgelaten. Als ze merkt dat er aan een bepaalde tafel enige onvrede dreigt te ontstaan, dan is de oplossing nabij. Haar team staat als een huis, en daar ondervinden de gasten het voordeel van. Deskundigheid en professionaliteit zoals het hoort. Aan het einde van de avond trekt ze de handschoentjes aan. Haar kaaswagen is fenomenaal. Zo pakt ze een moment om elke gast nog even te spreken.'

Evelyne de Potter-Scholtes  van Trinite in Sluis staat in de gids van 2014 als Gastvrouw van het Jaar. Rene Tabbers van De Treeswijkhoeve in Waalre was in 2013 Gastheer van het Jaar.