De Ballenbar komt met foodtruck

De Ballenbar komt met foodtruck

De Ballenbar Amsterdam, gevestigd in de nieuwe Foodhallen in Amsterdam, komt met een foodtruck. Komend weekend worden de eerste gastronomische bitterballen, waaronder die van sterrestaurant 't Schulten Hues uit Zutphen, verkocht tijdens de Kerstmarkt in Dordrecht.

Eigenaar Jeroen Elijzen is kort na de opening van De Ballenbar in de indoorfoodhal in Amsterdam gestart met een foodtruck. Aanleiding is het succes van De Ballenbar Amsterdam.

'Het gaat goed met De Ballenbar. We kregen veel vraag van evenementen en zijn toen benaderd door de Food Truck Company. Samen zijn we toen gaan bouwen', aldus Elijzen.

In de foodtruck worden gastronomische bitterballen met vijf verschillende smaken verkocht. Eén daarvan is de bitterbal van rund, bedacht door Peter Gast van sterrestaurant 't Schulten Hues uit Zutphen.

De foodtruck van De Ballenbar is vrijdag, zaterdag en zondag voor het eerst te zien op de Kerstmarkt van Dordrecht. Verder wil Elijzen de bitterballenwagen inzetten op evenementen en voor bedrijven.