Het Roode Koper krijgt chef met sterambities

Het Roode Koper krijgt chef met sterambities
Dennis van den Beld van Het Roode Koper

Hotel het Roode Koper in Leuvenum van de familie Sörensen heeft een nieuwe chef-kok. Volgens de familie gaat het om een award-winning chef met sterambities. Arjen Bonder, de huidige chef van Het Roode Koper, verlaat het bedrijf.

Dennis van den Beld krijgt per 1 september de leiding over de keuken van Het Roode Koper. Hij volgt Arjen Bonder op. Van den Beld (32) was de afgelopen vier jaar al souschef bij Quality Hotel Het Roode Koper in Leuvenum en was de rechterhand van Arjen Bonder. Van den Beld wordt door de familie aangekondigd als een 'Award winning chef met ster-ambities die vanuit zijn hart kookt.'

Martin Kruithof

'Dankzij leermeesters als Martin Kruithof (De Lindenhof, Giethoorn), Marc van Gulick (Landgoed Lauswolt, Beetsterzwaag) en Andrès Delpeut (de Roggebot) ontwikkelde Van den Beld zijn eigen smaak en een eigen kookstijl. Klassieke ingrediënten laat hij in hun waarde en weet hij zo te bereiden en te combineren dat ze elkaars eigen smaken versterken,' aldus Sörensen.

Wynand Vogel Bokaal

Dennis van den Beld won begin dit jaar in Assen de Wynand Vogel Bokaal. De meest prestigieuze kookwedstrijd van Nederland waaraan koks op uitnodiging mogen deelnemen. Op de Horecava 2014 in Amsterdam verwierf Van den Beld samen met zijn leerling Marcel Smits de titel Nationaal Kampioen leermeester-leerling.