Line-up kookwedstrijd Chefs Revolution bekend

Line-up kookwedstrijd Chefs Revolution bekend

De line-up van de bijzondere kookwedstrijd tijdens Chefs Revolution in Zwolle is bekend. Jonnie Boer, eigenaar van De Librije en het gastronomische evenement op 14 en 15 september in Zwolle, heeft de namen van de wedstrijddeelnemers zojuist vrijgegeven.

Het gaat om Joris Bijdendijk van sterrestaurant Bridges van Sofitel Legend The Grand in Amsterdam, Joost Bax van restaurant Zarzo in Eindhoven, Willem Schaafsma van restaurant Eindeloos in Leeuwarden, Laurent Smallegange van Spetters in Breskens en Jan Smink, die Nederland begin volgend jaar gaat vertegenwoordigen op de wereldfinale van de Bocuse d'Or.

Deze vijf koks gaan met een landkaart van de wijde regio op pad, waarop Boer een aantal plekken heeft aangekruist. Op deze locaties gaan de kandidaten ingrediënten verzamelen die zij uiteindelijk in het menu gaan verwerken om vervolgens aan een internationale jury, bestaande uit topchefs, te presenteren.

De kookwedstrijd maakt onderdeel uit van een groot evenement waarbij kookdemonstraties van internationale topkoks op het programma staan. Zo komen onder andere René Redzepi (Noma, Denemarken), Richard Ekkebus (Amber, HongKong), Massimo Bottura (Osteria, Italië) en Grant Achatz (Alinea, VS) naar Zwolle.

'Verder is er natuurlijk de boerenmarkt. Ik heb zojuist nog iets bijzonders vastgelegd. Bezoekers van Chefs Revolution kunnen plaats nemen in een mobiel bad met warm water en worden dan door Zwolle gereden. Verder is er op de boerenmarkt een voetenbad met het heilige water van Giethoorn. Daarin zit onder andere paling die lekker langs je voeten glijdt. Verder wordt het programma nog onderbroken door een mooi verhaaltje. Iets spectaculairs over Zwolle en Nederland. Maar hier zeg ik niets over. Kom maar gewoon kijken', aldus Boer.