Henk Westbroek wil vertrek Jeu Claes

Henk Westbroek wil vertrek Jeu Claes

Horecaondernemer en BN'er Henk Westbroek wil dat KHN-directeur Jeu Cleas van de troon wordt gestoten. Westbroek veegt in zijn column in Horeca Vizier de vloer aan met de voorman van de branchevereniging. Volgens Westbroek heeft Claes grote fouten gemaakt.

Westbroek, sinds 1994 mede-eigenaar van het bekende Utrechtse horecabedrijf Stairway to Heaven, stelt dat Claes heeft gefaald ten aanzien van het beleid richting Buma-Stemra en het rookbeleid. Westbroek sluit zijn scherpe column, met de titel ‘KHN? Uitroken die gasten!’, af met: ‘Het lijkt me ondertussen wel een algemeen belang van horeca-exploitanten om zonnekoning Jeu Claes van KHN van de troon te stoten’.

Ras-Utrechter Westbroek vindt dat KHN onder leiding van Claes ‘keihard tegen de financiële belangen van alle horecaondernemers is gericht’. En tegen de belangen van een gedeelte van de leden nog een beetje extra, zo voegt hij toe.

Bondskorting kwijt

Kroegbaas Westbroek vindt het een grote fout van Cleas om de overeenkomst met Buma op te zeggen. ‘Dat vindt de Buma prima en dat kan ik weten want ik zit in het bestuur van die club. Per volgend jaar betaalt elke horecaondernemer 17 procent meer’, aldus Westbroek.

Westbroek vervolgt: ‘Jeu Claes wil ook niet voor “De Stemra” betalen, dus die club heeft zijn kortingsovereenkomst met de horecabond zelf maar opgezegd. Alle horecaondernemers zijn ook op dit gebied volgend jaar de aanzienlijke bondskorting kwijt. Conclusie: Elke horecaondernemer gaat dus volgend jaar direct in zijn portemonnee voelen hoe stompzinnig het beleid van KHN is’.

Ook de gewenste uitzonderingspositie voor de natte sector in het nieuwe rookbeleid valt slecht bij Westbroek. Inmiddels heeft minister Ab Klink besloten dat er geen uitzonderingspositie komt en dat de horeca per 1 juli 2008 compleet rookvrij moet zijn.