De keuken is voorzien van de nieuwste technische snufjes op de gebieden van maaltijdvoorbereiding en duurzaam ondernemen. De maaltijden van La Gourmande komen ‘ontkoppeld’ tot stand. Gerechten en maaltijdcomponentenworden bij La Gourmande geassembleerd, dat wil zeggen in porties verdeeld en vervolgens gekoeld naar de afnemers getransporteerd.
Iedere keuken heeft etensresten. La Gourmande heeft voor de afvoer daarvan een systeem waarmee etensresten kunnen worden gerecycled tot biogas. Nieuw is ook de afvoer van het zogeheten grijze afval, dat wordt opgevangen in een ondergrondse container. Hieruit wordt brandstof gemaakt voor elektriciteitscentrales. Nog meer recycling is op de begane grond. De vloer is belegd met rubber tegels die gemaakt zijn van gebruikte autobanden en ander afval.
La Gourmande produceert en levert maaltijden en ontplooit cateringactiviteiten voor zorginstellingen. Momenteel is Isala de grootste klant, maar de Epilepsikliniek en revalidatiecentrum Vogellanden gaan ook maaltijden afnemen.