Coffeelicious wint Koffie Top 100 2014

Coffeelicious wint Koffie Top 100 2014

Coffeelicious in Dordrecht is geen koffiebar pur sang: hier wordt evenveel taart verkocht als koffie. En die koffie is van hoge kwaliteit, technisch perfect bereid door eigenaar Fiona Buitenhuis of een van haar barista's die met tomeloze energie en enthousiasme achter de machine staan.

De nummer één in de lijst is een prachtig totaalplaatje, een fijn ingerichte zaak waar is gekozen voor de 'traditionele koffies'. De kwaliteit van de dranken, weten Dordtenaren intussen ook, is hoog én constant. Twee voorwaarden om bovenaan te belanden in de Koffie Top 100.

Het oordeel van de vakjury: 'Fiona werkt rustig en netjes, alle technische vaardigheden worden uit de kast gehaald. Dit zijn espresso's waar je gelukkig van wordt. Mooie filmende crema met een fijne body. Romig, zoet en tikje nootachtig. Prima cappuccino met een fijne structuur, voorzien van een hartje. Goed in balans, de zoete, fruitige en ook herkenbare mokkatonen van de espresso combineren prima met het zoetige schuim.'

Vorig jaar kwam het bedrijf van Fiona, haar man Marc Stöger en haar van oorsprong Engelse moeder Joan binnen op plek 11, toen was de zaak nog geen jaar open.  Het draait bij Coffeelicious om twee zaken: koffie en taart. Van beiden wordt evenveel verkocht. Moeder Joan bakt koeken, cakes en taarten, die zowel bij de koffie of in hun geheel voor thuis worden verkocht. Fiona is van de koffie. En daar maakt ze werk van.

> Bekijk hier de complete Koffie Top 100 2014