De deelnemers aan deze discussie reageerden op de stelling: ‘Jaarlijks komen er honderden partycateraars bij. Onder hen rommelaars, een gevaar voor de voedselveiligheid. Zouden er extra regels moeten komen zodat alleen erkende partycateraars actief mogen zijn?’
Het merendeel van de deelnemers aan de online discussie is voorstander van meer regels en meer controle. Jan Willem van de Craats: ‘De wet- en regelgeving zou beter gehandhaafd moeten worden. Instanties werken niet met elkaar samen. Je kunt je zo bij de Kamer van Koophandel inschrijven. Gemeenten kijken hier niet naar of gedogen het. En bij de VWA zijn ze te druk met andere dingen.’
Anderen spreken van wildgroei. Dave Pots bijvoorbeeld. Hij meldt: ‘Eerst een vakdiploma halen en dan pas aan de slag.’ Peter Reiters laat weten dat het liberaliseren van de vestigingseisen de markt geen goed heeft gedaan. ‘Dat geldt niet alleen voor de cateraars ook voor de horeca.’ Hij pleit voor strengere vestigingseisen.
Niet iedereen is van mening dat strengere vestigingseisen een must zijn. Pelle van Hall meldt dat mensen die kwaliteit zoeken toch wel weten waar en bij wie ze dat kunnen krijgen. ‘Zo nu en dan krijgen wij de vraag van een opdrachtgever of hij kan komen voorproeven. Altijd een goed idee, ze zijn meer dan welkom.’