Won Yip initiator viering Chinees Nieuwjaar Amsterdam

Won Yip initiator viering Chinees Nieuwjaar Amsterdam

Op initiatief van horecaondernemer Won Yip, met Yip Company nummer 76 in de Misset Horeca Top 100 van grootste bedrijven en merken, wordt het Chinees Nieuwjaar volgende maand groots ingeluid in Amsterdam. Op het dak van hotel Krasnapolsky vindt onder andere een vuurwerkshow plaats.

Op vrijdag 20 februari begint het 'jaar van de geit' met een evenement op de Dam in Amsterdam. Een dag later is het feest in Den Haag met de officiële landelijke openingsceremonie en een optocht.

Eerste keer

Het evenement op de Dam ter gelegenheid van het Chinees Nieuwjaar is voor het eerst. Dit begint met het afsteken van honderdduizendklappers, die de kwade geesten moeten verjagen.

Krasnapolsky

Daarna volgen een vuurwerkshow op het dak van hotel Krasnapolsky en een draken- en leeuwendans.

De Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan is er ook bij en houdt voorafgaand aan de vuurwerkshow een toespraak.

Horeca Top 100

Initiatiefnemer is de Amsterdamse horecaondernemer Won Yip, die met zijn onderneming Yip Company op plaats 76 staat in de Misset Horeca Top 100 grootste bedrijven en merken.

'De Chinese gemeenschap wordt steeds groter, daar past een grootse viering van het Chinees Nieuwjaar bij.'

Yip wil met dit feest iets terugdoen voor de stad en verwacht veel bezoekers. Het evenement begint om 19.20 uur.

Dit jaar zijn er ook zoals voorgaande jaren weer activiteiten in de buurt van de Nieuwmarkt. Deze vangen aan op donderdag 19 februari.

Den Haag

De viering van het Chinees Nieuwjaar in de Hofstad begint een dag later met een optocht door Chinatown, gevolgd door de openingsceremonie op het stadhuis.

Daarna zijn er nog diverse activiteiten in de stad.

Bron: ANP