Bart Hoffman

Senior redacteur Misset Horeca

Schrijft voornamelijk over restaurants, chefs en creatieve ondernemers. Tips zijn altijd welkom.

V.l.n.r.: de nieuwe SVH Meestergastvrouw Cindy Borger en SVH Meesterkok Jarno Eggen met het team van De Groene Lantaarn en o.a. SVH Wijnmeester Anjo de Bont, Hanneke Westland en SVH Meestergastheer/Wijnmeester Johan Kragtwijk.

Jarno Eggen en team van De Groene Lantaarn** openen nieuwe zaak

Mooie ontwikkelingen voor Jarno Eggen, Cindy Borger en het team van De Groene Lantaarn**. Rob Heeling en Joris Smit, al jaren betrokken bij het...

Het terrasbord met daarop de tekst 'dog friendly, child free' (hondvriendelijk, kindvrij).

Terrasbord gaat viraal: gasten verdeeld over adult only-horeca

Een foto van een terrasbord van een Engelse pub - met daarop de tekst 'hondvriendelijk, kindvrij' - is volledig viraal gegaan. De afbeelding werd al...

De winnaar van de finale Culiquiz

Studenten winnen stage bij De Librije, na eerste CuliQuiz voor opleidingen

Quinten Chap en Rosanna Bos van team Sterklas ROC van Amsterdam hebben de eerste CuliQuiz School Battle gewonnen. Quinten en Rosanna, hebben niet...

De prijzen in restaurants en cafés stegen in het eerste kwartaal gemiddeld met 6 procent (beeld: Imagine)

Horeca verhoogde prijzen in eerste kwartaal met gemiddeld 6 procent

In het eerste kwartaal van 2024 verhoogden restaurants en cafés hun prijzen met gemiddeld 6 procent, dat blijkt uit cijfers van het CBS.

Het paviljoen in het Philips de Jonghpark in Eindhoven

Ondernemers achter 'AI-restaurant' in Eindhoven stappen in parkpaviljoen

Het Parkpaviljoen in het Philips de Jongh Park in Eindhoven wordt op dit moment verbouwd, om begin mei te heropenen. De nieuwe exploitanten, onder...

The Harbour Club in Eindhoven

The Harbour Club in Eindhoven na krap twee jaar dicht, nieuwe exploitant heeft andere...

The Harbour Club in Eindhoven, die gevestigd was in de Karpendonkse Hoeve, is gesloten. Een nieuwe exploitant wil er een familierestaurant in gaan...

Luc Martin, chef en eigenaar van Pig & Rye

Luc Martin is moe, maar voldaan: 'In Pig & Rye deed ik alles wat ik wilde'

Nog niet eerder liepen de zaken zó goed als dit jaar. Maar restaurant Pig & Rye in Tilburg stopt er toch echt mee. Chef en mede-eigenaar Luc Martin...

Restaurant Al Condominio in Verona

Italiaans restaurant: wie mobieltje inlevert, krijgt gratis fles wijn

Een Italiaans restaurant biedt gasten een gratis fles aan, wanneer zij bij binnenkomst afstand doen van hun mobiele telefoons. Volgens de eigenaar...

Pig & Rye in Tilburg staat te koop: chef Luc Martin gaat iets anders doen

Pig & Rye in Tilburg staat te koop: chef Luc Martin gaat iets anders doen

Het bekende restaurant Pig & Rye in Tilburg wordt te koop aangeboden door chef en mede-eigenaar Luc Martin. De zaak werd landelijk bekend door de...

De uitreiiking van Michelin in 2023, de ceremonie verhuist van Amsterdam naar Maastricht (foto: Diederik van der Laan)

Verdienmodel van Michelin onder de loep: zijn er gevolgen voor Nederland?

Als gevolg van de afgenomen interesse in de fysieke Michelingids, heeft de bandenfabrikant de afgelopen jaren een nieuw, digitaal verdienmodel...