Sterrenchef Michel van der Kroft van restaurant 't Nonnetje in Harderwijk zet ditmaal in zijn culi-column kip in de spotlight.
Net terug van een heerlijke vakantie in mijn tweede vaderland Portugal wil ik je heel graag deelgenoot maken van mijn enthousiasme over één van de lekkerste zeevissen die er bestaat, zeebaars.
Lieve mensen, jullie moeten mij beloven dit écht te gaan proberen deze zomer. Mijn favoriete thuisrecept!
Wist je dat ik eigenlijk eerst banketbakker wilde worden voordat ik er achter kwam dat ik in de wieg was gelegd om te koken? Ik zal je vertellen waarom.
Als een leerling-kok in mijn keuken begint, test ik zijn warenkennis: 'behoort makreel tot de tonijnachtigen of hoort tonijn bij de makreelachtigen?'
Als kind was tweesterrenchef Michel van der Kroft een vrij druk mannetje. Als uitlaatklep moest hij van zijn ouders ome Paul helpen in zijn viswinkel.
Alles over de aardbei in de culi-column van tweesterrenchef Michel van der Kroft. Ook deelt hij zijn recept voor Romanoff, en die van Auguste Escoffier.
Asperges worden wel 'het witte goud' genoemd of 'koningin der groenten'. Het is een prachtig product om mee te werken in de keuken. Een echt seizoensproduct, ofschoon er alles aan gedaan wordt om dat seizoen steeds verder op te rekken.
Sterrenchef Michel van der Kroft van 't Nonnetje geeft keukentips in zijn culi-column op de website van Misset Horeca. Dit keer: het voortreffelijke lam.
Naast de 4 basissmaken zoet, zout, zuur en bitter, bezitten we nog een vijfde: Umami, in het Japans. Lees er alles over in de culi-column van Michel.