nieuws

Cafébezoekers hekelen rookverbod

Café

Veel cafébezoekers zijn bepaald niet in hun sas met het rookverbod dat minister Ab Klink per 1 juli 2008 wil afkondigen. Ook veel medewerkers vinden het maar niets. Dat blijkt uit een inventarisatie van BN/ De Stem.

Cafébezoekers hekelen rookverbod

,,Overtrokken dat rookverbod’’, stelt Djurre van Gulik, medewerker van café Hart van Breda. Het rookverbod komt er juist vanwege de gezondheid van horecamedewerkers. Maar het is aan Van Gulik niet besteed. ,,Een algeheel rookverbod is absurd!”

Margot Bijen uit Breda denkt dat ze minder uit gaat wanneer de cafés rookvrij worden. ,,Dan rook ik maar thuis met wat vrienden.’’ Haar vriendin Caroline Kars rookt zelf niet maar heeft geen problemen met rokers in cafés. ,,Iedereen moet het zelf maar weten, ik heb er geen last van.’’

Roker Tom denkt dat het allemaal wel mee zal vallen. ,,Mensen passen zich sneller aan dan iedereen denkt.’’ Toch zal hij niet zo snel stoppen. ,,Als ik zin heb in een sigaretje loop ik lekker naar buiten, geen probleem.’’

,,Schandalig!’’, vindt Marius, vaste klant van Café Vulling in Breda. “Parfum stinkt soms nog erger! En nee, ik ben geen roker. Ik vind het gewoon bemoeizucht van de overheid.’’ Daar is de bedrijfsleider van bar/ restaurant Parc het helemaal mee eens. ,,Het is jouw zaak, maar de overheid bepaalt wat er wel en niet mag. Beetje krom, toch?”