nieuws

De Witte Aap viert overwinning met ‘take-off

Café

Café de Witte Aap in Rotterdam stuurt zijn paspoort op reis tijdens de feestelijkheden rondom de eervolle vermelding ‘beste bar ter wereld’.

De Witte Aap viert overwinning met ‘take-off

Het Rotterdamse café aan de Witte de Withstraat is eerste op de ranglijst ‘beste bar ter wereld’ van Lonely Planet, de reisgids voor rugzaktoeristen. Met deze titel is eigenaar Ron Sterk van mening dat de Witte Aap geen paspoort meer nodig heeft.

Vaste gasten, prominenten en pers bewonderden zondagavond de take-off van vijfhonderd ballonnen met aan een ballon het paspoort van de Witte Aap. De gelukkige vinder van dit bijzondere paspoort kan deze terugbrengen naar de Witte Aap. Hij of zij krijgt een multimediaspeler als beloning.

Het paspoort met een opvallende roze sticker bleef hangen in een boom naast het café. Het enthousiasme onder de toeschouwers groeide, maar uiteindelijk verkoos de ballon met het paspoort van de Witte Aap toch het luchtruim boven Rotterdam.

De ranglijst van Lonely Planet telt 1162 cafés overal ter wereld en is samengesteld op initiatief van het Thaise biermerk Singha. Café De Witte Aap staat in de Misset Horeca Café Top 100 op plaats 73.

Café de Witte Aap ‘beste bar ter wereld’

Videofragment over Witte Aap

Reageer op dit artikel