nieuws

Zware straf voor overtreder auteurswet

Café

Een 44-jarige inwoner van Groenlo die tussen 2001 en 2006 muziekapparaten aan de horeca verkocht, zonder rechtengeld te betalen voor de muziek die de apparaten spelen, is hiervoor veroordeeld tot een celstraf van twaalf maanden.

Zware straf voor overtreder auteurswet

Het gerechtshof in Arnhem oordeelde dat de man stelselmatig inbreuk heeft gemaakt op de auteursrechten en achtte bewezen dat de Grollenaar hiermee de auteurswet heeft overtreden.

Ondanks waarschuwingen, het verliezen van civiele procedures en het sluiten van een betalingsovereenkomst, ging de Grollenaar door met het leveren van apparaten zonder te betalen voor de muziekrechten.

Mede daarom, en omdat hij heeft verklaard nog steeds in dezelfde branche werkzaam te zijn, is de straf zo hoog uitgevallen. Van de gevangenisstraf van twaalf maanden zijn drie maanden voorwaardelijk, met een proeftijd van twee jaar.