Het oudste café van Texel heeft een nieuwe bestemming. Café De Zwaan heet nu Tessels Proeflokaal De Zwaan. Conceptueel een groot verschil: alle vijf brouwerijen van het eiland in vloeibare vorm aanwezig, tap én fles. Gastvrouw Sita Mijwaard raakte bijna bij toeval betrokken bij de zaak.
Van jager-verzamelaar, naar bierdrinker verzamelaar. De evolutie van de mens in een notendop. De bierapp Untappd is dominant aanwezig in de bier- en caféwereld en bepaalt vandaag de dag in hoge mate het bieraanbod in veel biercafés.
Zeezicht in Castricum opende de deuren na een flinke verbouwing. Op last van het hoogheemraadschap moest het hele bedrijf ook 6 meter naar voren worden gezet. Deze megaklus moest uit eigen zak betaald worden. Maar ach,dat kon er ook nog wel bij.
Jan Smink mag dan de meest gerenommeerde wedstrijdkok van het land zijn, na het winnen van de Prix Taittinger in Londen, kondigde hij aan dat het wedstrijdkoken welletjes is geweest. Hij wil nu groeien met het restaurant in Wolvega dat zijn achternaam draagt. Hier hoopt hij Michelin ervan te overtuigen dat hij klaar is voor een ster. 'Ik zou liegen als ik zei dat ik 'm niet wil.'
Naar nu bekend is geworden is op 16 januari John Legebeke onverwacht overleden in Kenia. Het land waar hij sinds 2016 woonde en werkte. Hij was er general manager van het Sovereigh Hotel in Kisuma.
'Vanavond naar Hessel'. Decennialang hadden bezoekers van Terschelling aan die drie woorden genoeg om te vertellen wat ze die avond gingen doen. Naar café De Groene Weide in Hoorn om precies te zijn. Om daar een optreden van Hessel en dochter Tess bij te wonen. Maar het duo is gestopt met optreden. De koek is op. Het café staat in de verkoop. Zonder corona was er wellicht nog een jaar aan vastgeplakt. 'Maar we zijn er klaar mee.'
Anderhalf jaar zat de deur van Het Wapen van Bemmel op slot. Jasper Bergamin reed er bijna dagelijks langs en kon dat beeld maar moeilijk accepteren. Na wikken en wegen zegde de regiodirecteur van Coop-supermarkten zijn baan op en besloot het dorpscafé over te nemen en er nieuw leven in te blazen. Hij kreeg daarbij hulp van bierbrouwer Warsteiner.
Met de laatste lockdown achter de rug kunnen horeca en catering de blik weer op de toekomst richten. Er mogen weer gasten ontvangen worden. Wat zijn de trends en ontwikkelingen na bijna twee jaar corona-ellende? Maartje Nelissen van The Food Line Up over de culinaire forecast.
Op de dag dat café De Lachende Monnik in Dordrecht feestelijk opende, kon de deur een paar uur later alweer dicht. Weer een lockdown. Eigenaar Vincent Bek wil niets liever dan snel weer bier tappen in dit café zonder bar. Dat desondanks beschikt over 17 taps. Hij blikt terug op een roerig jaar.
Ook Botanero in Rotterdam kreeg de lockdown voor de kiezen. Hoewel hij voor geen enkele steunmaatregel in aanmerking kwam, besloot eigenaar David Trampe niet bij de pakken neer te gaan zitten.