nieuws

De Boterlap Harderwijk wint Terras Top 100 2013

Café

De Terras Top 100 van Misset Horeca wordt in 2013 voor de tweede keer aangevoerd door De Boterlap in Harderwijk. Dit is maandag 1 juli bekend gemaakt op het terras van Eemlust in Baarn, de winnaar van vorig jaar. In 2009 had De Boterlap ook al het beste terras van Nederland. De drie jaren daarna nam het terras plaats in de Eregalerij.

De Boterlap Harderwijk wint Terras Top 100 2013

De Boterlap in Harderwijk wint voor de tweede keer de Terras Top 100 in 2013. Een unicum in de geschiedenis van De Terras Top 100. De motivatie van de jury: ‘De combinatie van snelheid, kwaliteit en prima personeel dat hartelijk en gastvrij is en van upselling een sport heeft gemaakt.’ Eigenaar Gert Boonen: ‘We willen het wow-effect. Zo snel met het eerste drankje op tafel staan!’

Terras Top 100 2013

Het winnende terras van de Terras Top 100 van 2013 in Harderwijk telt 160 stoelen. Het bedrijf met bar, brasserie en terras is eigendom van Gert Boonen, Omar Dahak en Merijn van de Beek. Was het in 2009 nog een bruin café met terras, nu is het door de aankoop van een naastgelegen snackbar en grote verbouwing een bedrijf met bar, brasserie en terras. De oppervlakte is meer dan verdubbeld.

Niet voor de voeten lopen

Door de verbouwing was De Boterlap in staat haar routing te verbeteren. ‘Medewerkers lopen elkaar niet meer voor de voeten. Volle glazen, lege borden, schalen met bitterballen. Iedere stroom heeft zijn eigen herkomst of bestemming.’ Personeel werkt met handhelds om bestelling zo snel mogelijk door te seinen naar de bar.’

Na het winnen van de Terras Top 100 in 2009 nam De Boterlap voor drie jaar plaats in de Eregalerij. Dit jaar mocht De Boterlap weer meedoen aan de competitie en het bedrijf komt ‘gewoon’ weer binnen op 1. ‘Als een terras zelfverzekerdheid kan uitstralen, dan doet De Boterlap dat,’ aldus de jury.

Klik hier voor de gehele ranglijst van de Misset Horeca Terras Top 100 van 2013 powered by Lipton Ice Tea.

Reageer op dit artikel