nieuws

Zundert brouwt nieuwe trappist voor horeca

Café

Monniken in de abdij van Zundert gaan als tweede in Nederland trappistenbier brouwen. Hun bier heet ‘Zundert’ en werd vrijdag gepresenteerd. Het is kopergoud bier met 8 procent alcohol.

Zundert brouwt nieuwe trappist voor horeca

Het bier vindt haar oorsprong bij Brouwerij De Kievit in Zundert van Abdij Maria Toevlucht. Naast Koningshoeven in Tilburg waar La Trappe wordt gebrouwen is De Kievit de tweede echte trappistenbrouwerij van Nederland.

‘Niet al te zwaar, niet te donker, behoorlijk bitter, wat kruidig en wat eigenwijs’, zei broeder Christiaan bij de presentatie over het nieuwe bier.

Zundert komt beschikbaar bij slijters en in de horeca door heel Nederland en België. De productie is echter beperkt. Kijk op de website van Brouwerij De Kieviet waar het bier te bestellen is voor de horeca.

De trappistenbrouwerij in Zundert is na brouwerij De Koningshoeven in Berkel-Enschot de tweede van Nederland en de negende ter wereld. De 20 monniken hopen dat de brouwerij de economie van hun abdij stabiliseert. ‘Zo kunnen wij als monniken ook in de toekomst leven volgens onze inspiratie’, aldus abt Daniël Hombergen.

In Misset Horeca nummer 25 meer over de nieuwe trappist Zundert.

Reageer op dit artikel