nieuws

Zestien nieuwe biersommeliers voor Nederland

Café

Zestien Nederlanders hebben de titel Diplom-Biersommelier afgelopen weekend gehaald. De opleiding van BIERkulturHAUS en Stichting Bieropleidingen Nederland is één van de besten en het diploma voor bierkennis en –behandeling wordt wereldwijd erkend. Onder de zestien geslaagden waren Felix Huisken en Marjolein Smit, de eerste twee Groningse biersommeliers.

Zestien nieuwe biersommeliers voor Nederland

De Nederlandse biersommeliers hebben een traject van drie niveau’s doorlopen voor zij hun diploma kregen. Twee niveau’s in Nederland en één in Oostenrijk. De opleiding van Stichting Bieropleidingen Nederland en het BIERkulturHAUS is één van de beste en het diploma voor bierkennis heeft wereldwijd aanzien.

Groningen

Felix Huisken en Marjolein Smit zijn de eerste gediplomeerde Groningse biersommeliers. Samen met veertien andere Nederlanders en één Belg deden zij succesvol examen in het Oostenrijkse BIERkulturHAUS. Huisken en Smit werken respectievelijk bij de Groningse cafés Singelier en en Bierlokaal Café de Koffer. Met de kersverse bierkenners stijgt het aantal Nederlandse biersommeliers naar ongeveer veertig.

BIERkulturHAUS
De StiBON-opleiding is de eerste bieropleiding van Nederland en startte in 2009. De opleiding tot biersommelier bestaat uit drie niveau’s. Deze gaan in op verschillende facetten van bier en de behandeling daarvan. Cursisten leren onder andere over het brouwproces, verschillende smaken, een bierkaart samenstellen en bier met etenswaren te combineren. Na het behalen van niveau 2 van StiBON mogen deelnemers starten met de officiële opleiding tot Biersommelier. Alleen het BIERkulturHAUS in het Oostenrijkse Obertrum onderwijst dit laatste niveau.

Reageer op dit artikel