nieuws

Gulpener onderscheiden voor duurzaamheidsbeleid

Café

Bierbrouwer Gulpener heeft vrijdag 26 juni de HIER klimaatpenning ontvangen. De jury roemde de aanpak van de Limburgse brouwer om de aanpak van het klimaatprobleem te helpen versnellen. ‘Een inspirerende koploper op het gebied van klimaatneutraal ondernemen.’

Gulpener onderscheiden voor duurzaamheidsbeleid

De HIER klimaatpenningen zijn een initiatief van Stichting HIER klimaatbureau. De jury bestaat uit prominenten die actief zijn op het gebied van klimaatverandering:: Ed Nijpels, voorzitter borgingscommissie Energieakkoord, Prinses Laurentien, oprichter en directeur Missing Chapter Foundation en Fellow European Climate Foundation, Nico de Vries, voormalig ceo Koninklijke BAM Groep en Lodewijk de Waal, voorzitter HIER klimaatbureau

Transitie duurzame energie noodzakelijk
Traditiegetrouw overhandigde prinses Laurentien van Oranje de HIER klimaatpenningen aan de winnaars: ‘Energie is de kern van onze samenleving en de transitie naar duurzame energie moet dus letterlijk overal plaatsvinden. Dat is een complex proces, en er moet nog heel veel gebeuren. Tegelijkertijd is het ook goed om er bij stil te staan dat er ook al zoveel mensen en organisaties echt in beweging zijn voor de aanpak van het klimaatprobleem.’

Gulpener bespaart miljoen kWh
De Gulpener Bierbrouwerij is volgens de jury een inspirerende koploper op het gebied van klimaatneutraal ondernemen. Het bedrijf heeft een innovatief milieuvriendelijk productieproces. Gulpener pasteuriseert haar bieren niet, waardoor het bedrijf ruim één miljoen kWh bespaart. Gulpener gebruikt uitsluitend geloofwaardige groene stroom en groen gas en het bedrijf bespaart bovendien energie in de keten door te kiezen voor milieuvriendelijke grondstoffen uit de regio. De samenwerking met de boeren uit de regio is volgens de jury baanbrekend.

Naast Gulpener Bierbrouwerij werden de Jan Willem van de Groep, de Nederlandse Spoorwegen, het Programma Warmte Koude Zuid-Holland, Michiel Langezaal (Fastned) en Ton Willemsen (Tonzon) genomineerd.

Reageer op dit artikel