Bredaas café moet maand deuren sluiten na incident NAC-fans

Bredaas café moet maand deuren sluiten na incident NAC-fans

Het Bredaas café Het Hollandsch Koffiehuis moet voor een maand de deuren sluiten op last van de burgemeester. Dit na meerdere incidenten waarin NAC-supporters de hoofdrol speelden.

Tegenover Omroep Brabant zegt de café-eigenaar het een zware straf te vinden. Hij stelt dat de gemeente het probleem verplaatst. 'Ik baal er verschrikkelijk van. Dit gaat flinke, financiële gevolgen hebben.' Het café moet vanaf volgende week voor de duur van een maand de deuren sluiten. Daarna heerst er tot april een alcoholverbod in de horecagelegenheid.

Verstoren openbare orde

Het Hollandsch Koffiehuis moet de deuren sluiten omdat de gasten regelmatig de openbare orde verstoren. Wanneer hier in de toekomst opnieuw sprake van is, dan krijgt het café voor de duur van een jaar een verbod op het schenken van alcohol. De eigenaar erkent tegenover Omroep Brabant dat er wel eens glaswerk op straat komt te liggen en dat er weleens vuurwerk voor de deur wordt afgestoken. 'Maar alsnog vind ik dit een hele zware sanctie.' De eigenaar had gehoopt tot een oplossing te komen door in gesprek te gaan met de gemeente. 'Maar helaas.'