51 bierkranen en Gulpener: metamorfose Arendsnest

51 bierkranen en Gulpener: metamorfose Arendsnest

Biercafé Arendsnest gaat flink uitbreiden. Een tweede koelcel, dertig kranen bovenop de al twintig bestaande, twee houtpompen met cask-conditioned-beer en Gulpener als nieuw uithangbord. 'We gaan standaard zeven Gulpener-bieren op tap voeren.'

Biercafé Arendsnest van Peter van der Arend is al decennia lang een begrip in Amsterdam en ver daarbuiten. Vrijdag 22 april wordt een flinke uitbreiding in het Café Top 100-café feestelijk onthuld. Dan zal Arendsnest officieel 51 kranen in gebruik gaan nemen, tegenover 30 die er nu zijn.

Tweede koelcel

Peter van der Arend hierover: 'Ik heb momenteel een koelcel met 21 kranen en daarnaast nog 9 kranen in een fustenkoelkast. Die gaat weg en daarvoor in de plaats, in de kelder waar voorheen mijn kantoor zat, komt een tweede koelcel met dertig kranen. 51 in totaal.' Twee van die kranen zijn zogeheten houtpompen. 'Hieruit stroomt cask-condioned beer. Dus bier zonder dat er koolzuur aan toegevoegd is.'

Gulpener als uithangbord

Gulpener-directeur Jan-Paul Rutten komt de nieuwe Gulpener-kamer vrijdag 22 april openen. Peter van der Arend: 'Het souterrain wordt verbouwd en bij het café betrokken. Dat wordt een Gulpener-kamer, het merk dat ook het uithangbord wordt van Arendsnest. Chateau Neubourg wordt het huispils en daarnaast zal ik standaard zeven Gulpener-bieren in Arendsnest voeren. Naast Neubourg is dat Ur Hop, Korenwolf, Dort, één van de twee Gerardussen (blond of donker), de special editions wat momenteel Plato 18.25 is en één van de Vivaldi-bieren van een jaargetijde, nu dus Lentebock.'

Intensievere samenwerking

'Ik werk al lang prettig samen met Gulpener en heb Chateau Neubourg al jaren op tap. Het is een ideale partner voor mij die past bij 't concept.' De samenwerking met Gulpener en Arendsnest betekent ook een innigere samenwerking tussen Gulpener en Peter van der Arend zelf. 'Ik moet dat nog concreet invullen, maar in de toekomst ga ik ook wat ondersteuning verzorgen in de retail en daarnaast zal ik presentaties geven aan relaties van de brouwerij.'