nieuws

Wereldprimeur voor café Olivier Utrecht

Café 3653

Café Olivier uit Utrecht, dat in 2013 door Misset Horeca werd uitgeroepen tot winnaar van de Café Top 100, heeft als eerste café van de wereld Duvel op de tap.

Wereldprimeur voor café Olivier Utrecht

Bijzonder omdat er zoveel koolzuur in Duvel zit waardoor normaliter een tap die druk niet kan hebben. In deze installatie zijn de leidingen dunner dan normaal om meer tegendruk te geven. ‘Het komt daardoor ook langzamer uit de tap’, vertelt Jacob Andela, assistent bedrijfsleider.

Succes

De pilot lijkt succesvol. ‘Sinds maandag zijn al elf fusten van 20 liter weggetapt. Per fust moeten we een nieuwe leiding aansluiten. Dit omdat de leidingen schoon en steriel moeten blijven. De gemiddelde bierdrinker zal het verschil niet proeven tussen Duvel van de tap of uit de fles’, zegt Andela. ‘Deze is wat frisser’.

Pilot

Olivier heeft gedurende drie maanden Duvel van de tap. ‘Uiteindelijk komen er tien zaken die mee gaan doen aan deze pilot.’ Hoe Duvel bij café Olivier terecht kwam? ‘Wij zijn wel een bekend café, ook omdat we de Café Top 100 hebben gewonnen in het verleden. Dat en het feit dat Belgen wat conservatiever zijn en Nederlanders meer bier van de tap drinken,  maakt dat hier met de pilot werd gestart.’

 

Reageer op dit artikel