nieuws

Nieuwe directeur AB InBev Nederland

Café 3634

Martin Yntema volgt met ingang van januari volgend jaar Harm van Esterik op als Country Director Nederland van brouwerij AB Inbev. Van Esterik gaat vanaf die datum leidinggeven aan AB InBev Duitsland.

Nieuwe directeur AB InBev Nederland

Martin Yntema startte in 2006 als Global Management Trainee bij AB InBev en vervulde sindsdien verschillende functies binnen Nederland en West-Europa.

Na eerst de functie van Manager Distributie Horeca te hebben bekleed, heeft hij tussen 2008 en 2012 voor verscheidene klanten als Key Accountmanager Off Trade gewerkt.

In 2012 heeft hij de overstap gemaakt naar het Europese hoofdkantoor in Leuven, waar hij verantwoordelijk was voor Talent Management & Development voor West-Europa. In 2014 keerde hij terug bij AB InBev Nederland in zijn huidige rol van Off Trade Sales Director.

 

Martin AB Inbev

Yntema: ‘Het is mijn ambitie om met ons sterke premium merkportfolio nog meer consumenten aan onze bieren te binden en verder bij te dragen aan de mooie ontwikkelingen binnen de biermarkt.’

Harm van Esterik

Harm van Esterik startte zijn carrière bij AB InBev in 1993 als management trainee. Hij vervulde sinds die tijd een verscheidenheid aan rollen in verschillende Europese landen. Zo werkte hij onder andere op M&A in Centraal & Oost Europa en was hij vanaf 2009 Finance Director van de Benelux en Frankrijk. Vanaf 2013 was Van Esterik Country Director van AB InBev Nederland.

Meer over AB Inbev op MissetHoreca.nl

 

Reageer op dit artikel