nieuws

Pulitzer Bar en The Dutchess winnen cocktail-competitie

Café 1642

De Pulitzer Bar en The Dutchess hebben de cocktail-competitie van Don Papa Rum gewonnen. De winnaars maakten de beste cocktail gecombineerd met fingerfood. Negen bartenders gingen de strijd aan. Chef Marcus Shockley (The Dutchess) en bartender Andrei Talapanescu (barman bij de Pulitzer Bar) kwamen als winnaars uit deze strijd met de beste combi.

Pulitzer Bar en The Dutchess winnen cocktail-competitie

Chef Marcus Shockley (The Dutchess) maakte een spies van sterfruit en varkensbuik gegaard in soyasaus en suikerriet en Andrei Talapanescu maakte hier een  ‘Stranger Tides’-punch bij.

Kevin Kroon van Door 74 wist de eerste editie van de wedstrijd van Don Papa Rum op zijn naam te schrijven.

Dit jaar werden voor het eerst ook vijf chefs geselecteerd op basis van een vooraf ingestuurde recept, om hun fingerfood te koken voor de negen deelnemende bartenders. Er werden honderden vragen gesteld, sauzen geproefd, kruiden geanalyseerd, want een cocktail bij een gerecht ontwerpen is niet een gebruikelijke discipline.

De bartenders konden met een selectie van vers fruit en kruiden van Rungis aan de slag om bij het door hen uitgekozen gerecht een punch te maken op basis van de Don Papa 7 years. Alle punches bestonden uit zo’n 3 liter, of zoals deelnemer Julia van Dijk (Marriot Den Haag) het verwoordde: ‘Sharing is caring, that’s why we do foodpairing!’

 

chef marcus

Chef Marcus Shockley (The Dutchess) maakte een spies van sterfruit en varkensbuik gegaard in soyasaus en suikerriet. Hij scoorde bonuspunten door in de opeenvolgende ronde ook een eigen cocktail te presenteren.

Pulitzer Bar

Andrei Talapanescu (barman bij de Pulitzer Bar) liet met zijn ‘Stranger Tides’-punch zien dat hij zijn ambacht echter nog beter beheerste en dit van oorsprong Amerikaanse en Roemeense (Shockley van The Dutchess) duo liep na het unanieme jury-oordeel weg met de winst. Zij worden door Don Papa uitgenodigd om een week in Manilla gast optredens te doen.

De op de avond zelf gevormde duo’s werden beoordeeld door de Vlaams-Filipino Glen Ramaekers (mede-eigenaar Humphreys in Brussel), Esmee Langereis (wijnschrijver en foodjournalist) en Matthias Cadeau (International Brand Ambassador Don Papa).

Runners up waren Christian Jagerman (De Smaakambassade) en chef Cassidy Hallman (Jansz at the Pullitzer) imponeerden met presentatie en verfijning, terwijl de derde plek ging naar Mia Tolen (freelance chef) en Julia van Dijk (Marriot Den Haag) op basis van creativiteit.

 

DonPapa Groep

Don Papa-rum

Don Papa is geïnspireerd op Papa Isio, een Filipijnse vrijheidsstrijder. Opgedragen aan de ambachtelijke Filipino rum traditie, wordt de rum gemaakt van Negros suikerriet van de rijke vulkanische bodem. Na een nauwgezette selectie van de suikermelasse en een kolom distillatie wordt de rum 7 jaar gerijpt op opnieuw getoast Amerikaans eikenhout.

Bekijk hier een cocktailrecept met Don Papa 10 year-rum. 

Reageer op dit artikel