nieuws

Brand introduceert winnend speciaalbier: Porter

Café 2719

Huisbrouwers Dennis Pancras en Niels Bosman uit Enschede presenteren samen met de Brand Bierbrouwerij het nieuwste Brand speciaalbier. Brand Porter is een vol, donkerkoper bier met een rijk aroma van karamel en tonen van verse koffie met een zachtbittere geroosterde smaak.

Brand introduceert winnend speciaalbier: Porter

Brand Porter is vanaf 13 december verkrijgbaar bij de Brand Proeflokalen en snel daarna ook in andere horecagelegenheden. Vanaf oktober 2017 is de Porter ook te koop bij de slijterijen en supermarkten.

Wedstrijd

Pancras en Bosman hebben, na het winnen van de Brand Bierbrouwwedstrijd, dit speciaalbier volgens eigen recept gebrouwen op de Brand Bierbrouwerij in Wijlre. In de woonplaats van de winnaars vierden bierliefhebbers maandag 12 december de introductie van de nieuwe Brand Porter in de Grote Kerk.

Trots

Het duo won in mei 2016, na een recordaantal inzendingen, de vijfde editie van de Brand Bierbrouwwedstrijd. Pancras: ‘Wij zijn ontzettend blij en trots dat onze Porter als winnaar gekozen is. Als thuisbrouwers is dit natuurlijk dé bevestiging dat niet alleen wij, maar ook de echte bierkenners ons speciaalbier waarderen.’ Bosman vult aan: ‘Het was een eer om met de brouwers van Brand aan de slag te gaan en ons op bier op grote schaal te brouwen. Wij hopen dat de rest van Nederland net zo enthousiast is en kunnen niet wachten om ons bier in cafés en supermarkten te zien!’

Reageer op dit artikel