nieuws

Finalisten Wine Bar van het Jaar 2016

Café 7636

De kanshebbers voor de titel Wine Bar of the Year 2016 zijn bekend. Begin volgend jaar kiest de jury een winnaar uit en deze wijnbar wordt de opvolger van Bouzy in Den Haag en Lefebvre in Utrecht, bedrijven die de titel eerder in de wacht wisten te slepen.

Finalisten Wine Bar van het Jaar 2016

De finalisten, 10 gekozen door het publiek en 2 bedrijven met een wildcard van de jury, wisten in totaal 5.382 stemmen binnen te slepen. De komende weken zullen alle genomineerde wijnbars onaangekondigd worden bezocht door de vakjury voor een beoordeling.

De Top 10:

  • Barrel Wijn GroningenBij Dirk, Den Bosch
  • Brut Food & Wine, Dordrecht
  • Sandpoort, Deventer
  • Vinck, Hoorn
  • VinVin, Utrecht
  • Wester Wijnfabriek, Amsterdam
  • Wijn bij Stijn, Den Bosch
  • Wijnlokaal073, Den Bosch
  • Zuster Margaux, Amersfoort

VinVin in Utrecht won in 2015 de aanmoedigingsprijs van de jury ‘vanwege de passie en de potentie van de eigenaar’.

Bedrijven met een wildcard:

Net als vorig jaar worden de tien wijnbars met de meeste stemmen en de twee wijnbars met een wildcard onaangekondigd bezocht door de vakjury onder leiding van Sharon van Lokhorst, hoofdredacteur van Winelife magazine. Naast Robert Verhoeven, oprichter van wine-bars.nl, zal de jury verder bestaan uit Ron Vermeulen (Hospitality expert en www.food-market.nl, Robert van Dijk (Coravin) en Hans van de Meeberg (Misset Horeca en specialbite.nl).

De winnaar wordt begin volgend jaar bekend gemaakt.

Lees meer
Bouzy wijnbar van het jaar

Reageer op dit artikel