nieuws

Diageo biedt jongeren uitzicht op werk met Learning for Life

Café 2788

Drankenconcern Diageo heeft met Urban Act en de ISAAC Academy een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de start van het wereldwijde Learning for Life-programma in Nederland. In de komende 12 maanden zullen twee groepen van 20 studenten opgeleid worden voor het Bartender Project.

Diageo biedt jongeren uitzicht op werk met Learning for Life

Het Bartender Project is een startpunt voor jongeren die een loopbaan willen in de horeca. Doel is om in de komende vijf jaar 340 jongeren op te leiden het programma af te laten ronden. Maandag 25 september zullen de eerste lessen voor de studenten beginnen.

Meer dan 100.000 jongeren al bereikt

Dirk van Ham, Diageo’s Corporate Relations directeur voor continentaal Europa, is enthousiast. ‘De lancering van dit programma in Nederland zal jeugdwerkeloosheid aan te pakken. Het helpt ons tegelijkertijd om de best mogelijke consumentenervaring in de horeca te creëren.’ Het Diageo Learning for Life programma is in 2008 in Latijns-Amerika gestart en heeft inmiddels wereldwijd meer dan 100.000 jonge mensen bereikt. In Europa is het programma al eerder gelanceerd met, zo zegt Diageo ‘hoopvolle resultaten’ in Spanje, Portugal en het Verenigd Koninkrijk.

Samenwerking Diageo, Urban Act en Isaac Academy

Diageo start dit project met Urban Act en de Isaac Academy als partners voor het programma. Urban Act heeft als doel het social isolement van jonge mensen in een kwetsbare maatschappelijke positie te doorbreken. Isaac is het opleidingsinstituut voor het barsegment. Misja Vorstermans, oprichter van de Isaac Academy: ‘Onze doelstelling voor al onze studenten is ze een pad te bieden naar een carrière in de
horeca. De studenten krijgen les van de beste trainers in Nederland. Er is een groot te kort aan geschoolde bartenders met skills dus met
dit project snijdt het mes gelijk aan twee kanten.’

Urban Act heeft in de afgelopen weken studenten gerekruteerd voor de start van het programma. Na intensieve trainingen op het gebied van levens- en beroepsvaardigheden, volgt de afronding in november. In februari 2018 zal een tweede groep van 20 studenten met het programma beginnen.

Reageer op dit artikel