nieuws

Amsterdamse Bierkaart: Beste Bier van Amsterdam – inschrijving geopend

Café 2372

De vierde editie van Misset Horeca’s ‘Bierkaart’ wordt De Amsterdamse Bierkaart. Wat is het beste bier van Amsterdam. De beoordeling, door een ervaren, kundige jury, vindt plaats op 13 januari in Proeflokaal Arendsnest in de hoofdstad. Inschrijven kan vanaf nu.

Amsterdamse Bierkaart: Beste Bier van Amsterdam – inschrijving geopend

Voor de vierde keer gaat Misset Horeca in samenwerking met erkende bierspecialisten, op zoek naar het beste bier van de regio. Na de Gelderse Bierkaartde Limburgse Bierkaart en De Noordelijke Bierkaart gaat de reis richting de hoofdstad; De Amsterdamse Bierkaart.

Inschrijven

Brouwerijen die mee willen doen en/of meer informatie willen, kunnen een mailtje sturen naar michaelsimon@vakmedianet.nl ovv De Amsterdamse Bierkaart. Een jury van erkende bierspecialisten zal alle ingezonden bieren zaterdag 13 januari -blind- proeven en beoordelen in Proeflokaal Arendsnest in Amsterdam.

Bekijk ook: Hertog Jan beste op Limburgse Bierkaart

Wie mogen mee doen?

BierkaartAlle brouwerijen die zich op Amsterdams grondgebied bevinden mogen meedoen. Mits ze duidelijk laten weten waar ze hun bieren brouwen. Het bier moet geleverd worden aan de horeca en onderdeel zijn van het standaardassortiment, dus geen eenmalige brouwsels. Verder maakt het niet uit of het om een kleine microbrouwerij gaat of een grote multinational; of je honderden zaken belevert of twee cafés. Elke brouwer mag maximaal twee bieren insturen.

Bekijk ook: Dokwerker Beste Noordelijke Bier

Hoe wordt beoordeeld?

Alle ingezonden bieren worden tijdens een proeverij geproefd door een panel van een deskundige jury. Zij zullen alle bieren blind proeven en beoordelen op vier punten: geur, hoofdsmaak, afdronk en algemene indruk. Het aantal bieren dat uiteindelijk op de kaart komt, wordt bepaald door de jury, afhankelijk van de punten die toegekend worden.

De beste bieren zullen op volgorde van beoordeling bekendgemaakt worden. Er zal geen ranglijst bekendgemaakt worden van alle bieren, alleen van de bieren die de kaart gehaald hebben.

Wie is de jury?

Juryvoorzitter Peter van der Arend (oa Arendsnest, BierkaartBeerTemple, Craft&Draft, Cause Beer Loves Food) zal ditmaal niet jureren. Hij heeft ervoor gekozen mee te doen met de wedstrijd en zal twee bieren insturen. Zijn plaats wordt ingenomen door Rick Kempen, onder meer bierambassadeur van Bier&Co. De jury bestaat verder uit Fiona de Lange (oa zytholoog, schrijver, biersommelier), Raymond van der Laan (oa bieraficionado.com –freelance- journalist Volkskrant Magazine en bierauteur), Sander van Werkhoven (oa horecajournalist, bierkenner, jurylid Café- Terras en Koffie Top 100) en Maik van Heerd (bierbrouwer en ondernemer van Café De Toeter in Groningen). Vast jurylid Ivo Thijssen -biersommelier van Bierproeven.nu– moet in verband met vakantie verstek laten gaan. Zijn plek wordt ingenomen door Wolter de Bes (Café Caspar in Arnhem).

Inschrijven

Brouwerijen die mee willen doen en/of meer informatie willen, kunnen een mailtje sturen naar: michaelsimon@vakmedianet.nl ovv De Amsterdamse Bierkaart.