nieuws

Merijn Gijsbers 16e op World Barista Championship 2017

Café 97

Nederlands Koffiekampioen Merijn Gijsbers is er niet in geslaagd de halve finale te bereiken op het World Barista Championship in Seoul, Zuid-Korea. Hij werd uiteindelijk 16e, in een veld van 57 deelnemers. De britse barista Dale Harris was uiteindelijk de beste van de wereld.

Merijn Gijsbers 16e op World Barista Championship 2017

In de eerste ronde van het World Barista Championship (WBC) behaalde Merijn Gijsbers de 16e score in een deelnemersveld van 57. Dat was net niet genoeg voor een plek in de halve finale.

Die halve finale bood weliswaar plek aan 16 deelnemers: de 15 best scorende barista’s, plus de hoogst genoteerde barista (die niet al bij die eerste 15 stond) van het team dat de teamopdracht had gewonnen. Die opdracht telde voor de scores niet mee, maar was voor Martin Sha

foto: Joey Rietveld

baya uit Kenya (die in de eerste ronde 22e werd) wel de sleutel tot de halve finale.

Merijn Gijsbers plaatste zich kort voor het WBC wel voor de finale van het Dutch Barista Championship (DBC) in maart op Amsterdam Coffee Festival. De winnaar mag vervolgens in juni in eigen land strijden om te wereldtitel, als dat WBC wordt gehouden in de Rai.

Het WBC in Seoul was de 16e editie van het baristakampioenschap. De derde plek van Liesbeth Sleijster in 2008 en de zesde plek van Lex Wenneker vorig jaar gelden als de beste resultaten ooit voor Nederlandse barista’s op het WBC.

De Brit Dale Harris won in de finale en is de nieuwe kampioen. Mike Suzuki uit Japan en Kapo Chiu uit Hong Kong werden twee en drie, op gepaste afstand van de kampioen. De Australiër Hugh Kelly had in zowel de eerste ronde als de halve finale de hoogste score, maar eindigde uiteindelijk als 5e.

Reageer op dit artikel