nieuws

Olaf Boom zet beste filterkoffie van Nederland

Café 1154

Olaf Boom, barista bij First Things First in Nijmegen, is de winnaar van de Dutch Crewers Cup 2018. Hij mag als Nederlands kampioen ons land vertegenwoordigen op de wereldfinale in Dubai in september.

Olaf Boom zet beste filterkoffie van Nederland
Foto: Joey Rietveld / Zesvoetzeven

In een sterk deelnemersveld van zes finalisten op het Amsterdam Coffee Festival was Olaf Boom de beste tijdens de Dutch Brewers Cup 2018. Boom is barista en kok bij First Things First in Nijmegen.

Bij de Brewers Cup gaat het om filterkoffie. Elke deelnemer maakt in 15 minuten drie identieke filterkoffies en verzorgt een presentatie waarin koffie en keuzes worden toegelicht.

De uitslag:

  1. Olaf Boom – First Things First
  2. Björn Aarts – eigenaar Dutch Barista Coffee Company
  3. Laurent l’Ortye – barista bij Dutch Barista Coffee Company (en 3e bij Dutch Cup Tasters Championship)
  4. Niels te Vaanhold – barista bij Mocca d’Or (en winnaar Dutch Cup Tasters Championship)
  5. Jose Mollura – q-grader en brander bij Moyee Coffee
  6. Wouter Brunia – freelance koffie professional

Boom neemt de titel over van Daniella René Nyström, die vorig jaar de titel won, maar dit jaar niet aan de competitie deelnam.

Boom mag als Nederlands kampioen ons land vertegenwoordigen op de World Brewers Cup, in september in Dubai. Daar gaat hij overigens heen met onder meer Te Vaanhold, want ook de World Cup Tasters Championship wordt op GulfHost gehouden, een food-gerelateerd event tijdens de Dubai International Hospitality Week.

Reageer op dit artikel