nieuws

Heineken trekt portemonnee voor Britse pubs

Café 1571

Heineken steekt miljoenen in zijn pubs in het Verenigd Koninkrijk. De investering levert circa duizend nieuwe banen op, stelt de brouwer.

Heineken trekt portemonnee voor Britse pubs

In totaal investeert Heineken dit jaar 44 miljoen pond (50 miljoen euro) in ongeveer een kwart van de 2900 Britse pubs van het concern, die onder de noemer Star Pubs & Bars vallen. In de afgelopen vijf jaar trok Heineken al 140 miljoen pond uit voor deze kroegen.

Star Pubs & Bars

Het aantal kroegen van Star Pubs & Bars is vorig jaar meer dan verdubbeld na de overname van 1900 zaken van Punch Taverns door Heineken. Door de integratie van die pubs in zijn eigen kroegmerk is Heineken een van de grootste kroeguitbaters van het Verenigd Koninkrijk.

HeinekenIn 2014  verkocht Heineken UK 111 kroegen van de eigen keten Star Pubs & Bars aan Admiral Taverns. Na de verkoop bezat Heineken toen nog ongeveer 1100 cafés in het Verenigd Koninkrijk. Het concern kondigde toen wel aan miljoenen te gaan investeren in onder meer de modernisering en renovatie van de kroegen.

Scottish & Newcastle

In april meldde de krant Sunday Times al dat Heineken van plan was ongeveer 100 Britse pubs van de hand te doen. De brouwer kreeg het merendeel van zijn kroegen in het Verenigd Koninkrijk in handen door de overname van Scottish & Newcastle, samen met het Deense Carlsberg, in 2008.

Reageer op dit artikel