nieuws

Lex Wenneker door naar halve finale World Barista Championship

Café 1318

Hij was het een beetje aan zijn stand verplicht, maar de druk van de thuiswedstrijd én die torenhoge verwachting op Lex Wenneker was hoog. Maar met zijn run op dag één van het World Barista Championship in Amsterdam plaatste de Nederlands kampioen zich soepel voor de halve finale, die op vrijdag 22 juni wordt gehouden.

Lex Wenneker door naar halve finale World Barista Championship

Wenneker is uiteindelijk als 9e door naar de halve finale. De punten worden na de wedstrijd bekendgemaakt. Wel is al bekend hoe laat elke halve finalist mag aantreden. Wenneker is als 7e om 12.19 uur aan de beurt. Bekijk hier het volledige schema van de halve finale.

Vorig jaar is de team competitie in het leven geroepen, waarbij de hoogst geklasseerde barista uit het winnende team die niet al bij de eerste 15 staat, als 16e door mag naar de halve finale van de individuele wedstrijd. Het winnende team Steam bestond uit Craig Simon (Australië), Deybis Rodriguez (Nicaragua), Zenn Soon (Singapore), Matt Winton (Zweden), Mathieu Theis (Zwitserland) en Kostiantyn Strelnykov (Oekraïne). Soon is op de 22e plek de lucky number 16.

Dit zijn de 16 halve finalisten:

 1. Mathieu Theis – Zwitserland
 2. Cole McBridge – VS
 3. Agnieszka Rojewska – Polen
 4. Takayuki Ishitani – Japan
 5. John Gordon – Nieuw Zeeland
 6. Liliya Gadelshina – Rusland
 7. Michalis Katsiavos – Griekenland
 8. Craig Simon – Australië
 9. Lex Wenneker – Nederland
 10. Matt Winton – Zweden
 11. Joo Yeon – Zuid-Korea
 12. Joshua Tarlo – Verenigd Koninkrijk
 13. Cole Torode – Canada
 14. Athip Archalerttrakool – Thailand
 15. Keith Koay Zizheng – Maleisië
 16. Zenn Soon – Singapore (winnaar barista team competitie)

Wenneker moet in de halve finale bij de beste 6 eindigen om in de finale te staan. Zijn beste prestatie was een 6e plek in de finale van 2016 in Dublin. Voorafgaand aan WBC 2018 heeft hij al aangekondigd dat dit zijn laatste wereldkampioenschap is.

Bekijk hieronder een impressie van Wennekers run in de eerste ronde:

 

Foto's