nieuws

Gose van Jens van Riel wint Brand Bierbrouwwedstrijd

Café 416

Jens van Riel heeft de 7de editie van de Brand Bierbrouwwedstrijd gewonnen. Dit jaar draaide de wedstrijd om de beste Gose, een fris bier met een lager alcoholpercentage. Ruim 200 deelnemers streden dit jaar mee. De jury: ‘Jens’ bier sprong eruit. Het is een droog en verfrissend bier met een mooie balans tussen de milde zurigheid van Gose en het fruitige dryhopkarakter. Een terechte winnaar!’

Gose van Jens van Riel wint Brand Bierbrouwwedstrijd

‘Het idee dat ik volgend jaar gewoon mijn eigen biertje aan de bar kan bestellen is geweldig’, aldus Jens van Riel. Met zijn Gose won hij de 7e editie van de Brand Bierbrouwwedstrijd. Zijn bier werd als beste gekozen na een strijd met liefst 212 thuisbrouwers uit heel Nederland. Derek Walsh, juryvoorzitter van de Brand Bierbrouwwedstrijd: ‘Het niveau was ook nu weer hoog, terwijl de brouwers niet voor een gemakkelijke uitdaging stonden. Het is mooi om te zien hoeveel er gevarieerd is in de diverse Goses.’

In samenwerking met de brouwers van Heineken wordt het recept van Van Riel nu bijgesteld zodat het op grote schaal gebrouwen kan worden. Dan zal het begin volgend jaar als limited edition in de horeca verschijnen. Het komt in principe niet in het vaste assortiment. Maar in het verleden is gebleken dat wanneer zo’n bier uit de Brand Bierbrouwwedstrijd écht aanslaat, hij in het vaste assortiment komt. Het bekendste voorbeeld daarvan is de Brand IPA van thuisbrouwer Jeroen Free.

Brand Bierbrouwwedstrijd 2018

Alle deelnemers aan de Brand Bierbrouwwedstrijd 2018.

Brand Bierbrouwwedstrijd

De Brand Bierbrouwwedstrijd bestaat sinds 2012 en heeft al veel mooie winnende bieren opgeleverd. Vorig jaar werd Jeroen Free met zijn Session IPA voor de tweede keer uitgeroepen tot winnaar, nadat hij al de beste IPA brouwde in 2014. Brand Gose is vanaf het voorjaar 2019 verkrijgbaar als limited edition in horeca.

Reageer op dit artikel