nieuws

Lowlander lanceert laag alcoholische ‘Botanical Infusions’

Café 582

Bierbrouwer Lowlander lanceert een nieuwe reeks laag alcoholische ‘Botanical Infusions’. Met deze nieuwe hybride infusie van botanicals, thee en bier zet Lowlander kruiden, specerijen en fruit letterlijk in de hoofdrol. De twee nieuwe Botanical Infusions zijn verkrijgbaar in de horeca en retail van de Lage Landen.

Lowlander lanceert laag alcoholische ‘Botanical Infusions’
De Botanical Infusions van Lowlander.

Lowlander startte zo’n 2,5 jaar geleden met het brouwen en verkopen van hun botanisch gebrouwen bier. De brouwerij is geïnspireerd door de handelsgeest en ontdekkingsreizen van de ‘Lowlanders’ en het gebruik van botanicals in gin en jenever. Met distributie in meer dan 1500 accounts in heel Europa en meerdere awards heeft de brouwer met succes een niche weten te veroveren in de drukke markt. De introductie van de 2,5% alc. Botanical Infusions is een logische volgende stap in de reis van Lowlander.

Laag alcoholpercentage

‘Chief Botanical Officer’ Frederik Kampman: ‘Bij Lowlander geloven we dat een lager alcoholpercentage – waardoor consumenten de controle over hun drukke leven kunnen houden – niet betekent dat je een compromis moet sluiten op smaak. Dus ik dacht: wat nu als de botanische ingrediënten zoals natuurlijke kruiden, specerijen en fruit echt de hoofdrol krijgen en het bier ondersteunend maken? Naar mijn mening moet je niet focussen op wat je eruit haalt – het alcoholpercentage – maar op wat je erin stopt.’ Kampman vervolgt: ‘Zo besefte ik dat we een laag alcoholisch bier kunnen brouwen zonder compromis, met meer smaak dan je verwacht. De timing voor de introductie van onze Botanical Infusions kan bijna niet beter. Je merkt dat het bierlandschap verandert en met onze Botanical Infusions bieden we de verfrissing van bier, gecombineerd met de volle smaak van niet alcoholische, ambachtelijke softdrinks.’

Kruiden, specerijen en vers fruit krijgen de hoofdrol in Lowlanders nieuwe Botanical Infusions. Gember, yuzu, kaffir lime blaadjes en grapefruit. ‘Alleen de allerbeste botanische ingrediënten zijn gebruikt en geinfuseerd met natuurlijke theeën en bier. Het resultaat is een licht alcoholische (2,5% alc.) drank bomvol smaak.’

LOWLANDER GINGER & KAFFIR LIME 2,5%
Botanisch gebrouwen infusie van gember, kaffir lime & cardamom, Darjeeling thee en tarwebier.

Pittig en aromatisch, met verfrissende citrus tonen.

LOWLANDER YUZU & GRAPEFRUIT 2,5%
Botanisch gebrouwen infusie van yuzu & grapefruit, Earl Grey thee en gose bier.

Licht & verfrissend, met sprankelend citrus.

Lowlander IPA wint Gouden Fles voor ‘Beste Bieretiket’

Reageer op dit artikel