Deel Rotterdamse zaken Sfeerhoreca gaat over in The Party Group

Deel Rotterdamse zaken Sfeerhoreca gaat over in The Party Group

Olivier van Hoey Smith slaat na een jarenlange samenwerking met zakenpartner Chiel Jongejan zijn eigen weg in onder de naam The Party Group. De ondernemer nam de helft van Sfeerhoreca over en werd zo eigenaar van De Vrienden Live, Scharrels & Schuim, George Cocktailbar, De Beurs en Villa Thalia.

Van Hoey Smith werkte zich in dertien jaar op van bedrijfsleider bij Sfeerhoreca tot eigenaar van vijf succesvolle horecazaken onder de naam The Party Group. 'Als beginnend barman organiseerde ik feestjes die meteen liepen als een trein. Al snel werd ik bedrijfsleider van een aantal zaken binnen Sfeerhoreca.’

In 2011 werd hij voor 50 procent eigenaar van een aantal zaken binnen het concern. Terwijl het zakenimperium van Chiel Jongejan en zijn Sfeerhoreca zich uitbreidde, kreeg Olivier steeds meer interesse in de volledige overname van de zaken die hem dicht aan het hart lagen. In januari van dit jaar werd die droom werkelijkheid.

The Party Group

Op 2 januari 2020 zette Van Hoey Smith als nieuwe eigenaar zijn handtekening onder De Vrienden Live, Scharrels & Schuim, George Cocktailbar, De Beurs en Villa Thalia, onder de naam The Party Group.

Van Hoey Smith heeft een duidelijke visie hoe hij met zijn zaken en personeel wil omgaan: ‘Alle mensen die voor mij werken zijn onderdeel van The Party Group. Van de kelners en afwassers, tot de mensen op kantoor: dit doen wij allemaal samen en iedereen wordt betrokken. Uiteraard nemen we grote beslissingen in een kleiner team, maar elk personeelslid mag meedenken en heeft een stem.

Horeca anno nu

De inkt was nog niet droog of drie maanden later moesten alle zaken dicht wegens Covid-19. ‘We hebben in die lastige tijd de kans gepakt om The Party Group uit te rollen, zoals het ontwerpen van alle marketinguitingen en het aanpassen van de menukaarten. Ook hebben we het achterstallig onderhoud flink aangepakt.’

Binnen de huidige regels haalt het team nu het maximale uit wat er binnen de mogelijkheden ligt. Met een creatieve aanpak kan er toch heel veel, zegt Van Hoey Smith. ‘Zo bedachten we ‘Terras 2.0’: één groot, zomers terras dat De Beurs, Scharrels & Schuim, George Cocktailbar en Villa Thalia met elkaar verbindt.'

Ondertussen heeft ook De Vrienden Live in de Oude Haven een terras waar Meat Je Vrienden Live is ontwikkeld: een samenwerking tussen De Vrienden Live, Oesteria en Meat Rotterdam waar uiteenlopende events plaatsvinden op het grootste terras van de Oude Haven, zoals paella-avonden en oesterproeverijen. Deze samenwerking bewijst dat The Party Group ook krachten weet te bundelen met andere ondernemers in de stad.