Kompaan trapt af voor actie Beer Geeks Beat ALS

Kompaan trapt af voor actie Beer Geeks Beat ALS

Brouwerij Kompaan in Den Haag heeft de brouwketels opgestookt om samen met een aantal andere Nederlandse brouwers het eerste Beer Geeks Beat ALS-bier te brouwen. De brouwers en de Beer Geeks slaan voor het derde jaar op rij hun handen ineen om zoveel mogelijk geld op te halen voor Stichting ALS.

Het bier van Kompaan is het eerste bier van de zes verschillende bieren die in totaal gebrouwen zullen worden bij zes brouwerijen in Nederland. Naar verwachting zal het six-pack bier begin maart beschikbaar zijn bij een groot aantal slijterijen in Nederland en bij de brouwerijen. Alle winst die met de verkoop behaald wordt stort Beer Geeks Beat ALS  volledig naar de Stichting ALS.

Bij Kompaan is afgelopen vrijdag een barley wine - gerstewijn - met fruit gebrouwen. Later deze maand en in februari zullen de vijf andere bieren gebrouwen worden bij Frontaal (Breda), Moersleutel (Alkmaar), Baxbier (Groningen), Walhalla (Amsterdam) en VandeStreek (Utrecht). Ook hier sluiten weer andere Nederlandse brouwerijen aan om mee te denken over het recept of hun handen uit de mouwen te steken tijdens de brouwdag. In totaal hebben zich - ondanks corona - al 57 brouwerijen aangemeld om mee te doen aan deze actie.

Beer Geeks Beat ALS

Beer Geeks Beat ALS

De actie van de Beer Geeks is al behoorlijk op stoom. Het bier moet nog gebrouwen worden, maar met allerlei acties van individuele leden, de bijdragen van de brouwers en slijters is nu al ruim 35.000 euro opgehaald. De Beer Geeks-groep bestaat inmiddels ruim zeven jaar en is in die tijd gegroeid tot een actieve groep met ruim 14.000 leden. Bierliefhebbers verenigen zich hier om hun passie voor speciaalbier te delen.