Horeca Alliantie: 'Open niet alleen terrassen, maar ook binnenruimten'

Horeca Alliantie: 'Open niet alleen terrassen, maar ook binnenruimten'

De Horeca Alliantie is zwaar teleurgesteld dat het kabinet geen gehoor heeft gegeven aan de oproep van de brancheorganisaties, burgemeesters van de grote steden en een aantal ziekenhuizen om de terrassen op 21 april a.s. te heropenen.

Nu de heropening is uitgesteld tot ten minste 28 april, pleit de Horeca Alliantie ervoor om niet alleen de terrassen, maar ook de binnenruimte van horecazaken te openen. Dit kan op een verantwoorde en veilige manier en kan dat er juist voor zorgen dat mensenstromen gereguleerd worden. Immers, horecaondernemers zorgen ervoor dat gasten zich aan de coronaregels houden. Dit hebben zij in de zomer van 2020 al laten zien.

Bovendien hebben lang niet alle horecazaken de beschikking over een (groot) terras. Door het openstellen van de binnenruimten worden alle horecaondernemers in de gelegenheid gesteld hun zaak te openen en wordt er dus geen onderscheid gemaakt tussen ondernemers.

Financiële steun blijft noodzakelijk

Ook na gedeeltelijke heropening van de horeca blijft financiële steun noodzakelijk. De Horeca Alliantie roept het kabinet op om ook na 1 juli de steunpakketten onverminderd voort te zetten, zodat de ondernemers in de gelegenheid worden gesteld om de tijdens de lockdown geleden schade weer goed te maken.