Nieuwe editie oneUNIT: cocktails met minder acohol

Nieuwe editie oneUNIT: cocktails met minder acohol

Het initiatief oneUNIT daagt ook dit jaar Nederlandse bartenders uit de meest verrassende cocktail te presenteren, met uiteraard maar één unit - 12,5 ml - alcohol. De winnaar ontvangt een award, een geldprijs en mag zich in 2022 ambassadeur van de oneUNIT -campagne noemen. De eerste bartenderronde vindt op 18 mei on- of offline, plaats in het Amsterdamse Bar Mokum.

oneUNIT is een initiatief van SpiritsNL de branchevereniging van importeurs en producenten van gedistilleerde dranken. Door middel van deze campagne wil de organisatie het bewustzijn vergroten.

Tijdens de competitie, die bestaat uit drie bartenderrondes en een consumentenronde, zullen diverse bartenders elkaar weer proberen af te troeven met een door hen ontwikkelde oneUNIT-cocktail. Oftewel, een cocktail met maar 12,5 millimeter pure alcohol wat gelijk staat aan één glas bier of wijn.

Het komende jaar vinden er meerdere rondes plaats in verschillende cocktailbars door heel Nederland, waarvan de eerste dus op 18 mei a.s. in Bar Mokum. Tijdens deze events zullen de geselecteerden hun cocktail en shake skills tonen aan een jury bestaande uit bartenders Mads Voorhoeve, Misja Vorsterman en Raysa Straal.

Nieuw gezicht oneUNIT-campagne

Alle rondewinnaars komen elkaar weer tegen in de finale tijdens de Horecava 2022. De uiteindelijke winnaar gaat naar huis met een geldprijs, award en zal Stefano Spelta – de winnaar van dit jaar – opvolgen als nieuw gezicht van de oneUNIT-campagne.

Ook de consument doet dit jaar weer mee; zij hebben een eigen ronde die compleet in het teken staat van gepassioneerde hobbyisten en amateurshakers. Ook zij dienen de perfecte oneUNIT cocktail te creëren, maar professionele ervaring is niet per se nodig. De winnaar van de consumentenronde gaat naar huis met een award en mag plaatsnemen in een van de felbegeerde jurystoelen tijdens de grote bartenderfinaleronde.

Aanmelden voor de oneUNIT-competitie kan tot 11 mei a.s. via de website, waar ook de spelregels te vinden zijn. Meer informatie over de volgende competitierondes is tevens te vinden op de website en op het Instagramaccount van oneUNIT.