Discotheek Alcazar sluit de deuren: alle inboedel wordt geveild

Discotheek Alcazar sluit de deuren: alle inboedel wordt geveild

Wegens bedrijfsbeëindiging van discotheek Alcazar en Alcazar Events in Puttershoek wordt de volledige inboedel van het bedrijf geveild via het online platform van BVA Auctions.

Onder meer licht reclameborden, tiffany lampen, keuken- en horeca inventaris wordt online aangeboden in zes verschillende veilingen. Meebieden met de eerste veiling kan tot en met dinsdag 17 augustus 2021, de veiling sluit vanaf 19:00 uur.

In 1981 opent Discotheek Alcazar de deuren. Als snel groeit de club uit tot een populaire uitgaansgelegenheid. Hordes mensen komen elke weekend met bussen vanuit het hele land naar Puttershoek, om in de tien cafés van Alcazar – onder andere de Havana Club, de Skihut, het Belgisch Café – een geweldige avond te beleven.

Met pensioen

Maar aan deze feestvreugde komt nu een eind. De eigenaren van het grote Alcazarcomplex aan de Groeneweg in Puttershoek, de tweeling Leen en Jacob Streefkerk (67) en hun jongere broer Jan-Willem, besloten de grond en de gebouwen in 2018 te verkopen. Leen en Jacob willen met pensioen en Jan-Willem gaat verder met zijn bedrijf Alcazar at Home, waarmee hij kwalitatieve maaltijden aan huis gaat bezorgen. De inboedel van discotheek Alcazar en Alcazar Events wordt daarom via het online platform van BVA Auctions geveild.

Alles onder de hamer

Omdat het legendarische Alcazar zo groot is, wordt de inboedel verdeeld over zes verschillende veilingen. Want echt alles wat los en vast zit gaat onder de hamer, dat maakt de veilingen heel divers. Een nostalgische ijscokar, een Dommelsch bakkersfiets, een ridderharnas, keukenapparatuur, licht reclameborden, discotheek decoratie en de originele stamtafel zijn slechts een paar voorbeelden van items uit de veiling.

De zes online veilingen van de inboedel van Alcazar bestaan stuk voor stuk uit 400 tot 500 kavels. Bekijk hier de 499 kavels van de eerste veiling. Geïnteresseerden kunnen ook de kavels zien tijdens een kijkdag op maandag 6 augustus van 10:00 tot 13:00, Groeneweg 16, Puttershoek.