Getroffen evenementenbranche slaat handen ineen

Getroffen evenementenbranche slaat handen ineen

Licht- en geluidsbedrijven, evenementenlocaties, cateraars, artiesten, decorbouwers, alles ligt stil tijdens de coronacrisis. De branche slaat nu de handen ineen en komt deze zomer met een dinnershow om alle betrokken partijen weer aan het werk te krijgen.

Bart van de Beek, eigenaar van evenementenbureau Eventbureau.nl, is klaar met de crisis. 'Als evenementenbranche worden wij enorm hard geraakt. Alle evenementen in 2020 zijn geannuleerd en er worden nauwelijks nieuwe events geproduceerd. Iedereen heeft ontzettend zin in een echt evenement in plaats van een online webinar. Daarom hebben diverse leveranciers uit de evenementenbranche zich verenigd en ontwikkelden zij samen een live evenement en dat allemaal op 1,5 meter en vanaf 1 juli.'

Maximaal 100 personen per avond

De dinnershow LiveSaving wordt op 2 locaties in Nederland gespeeld: Hart van Holland in Nijkerk of Hal4 in Rotterdam. Het event wordt volledig volgens de RIVM- maatregelen ingericht en er is maar ruimte voor maximaal 100 personen per avond. 'Om zoveel mogelijk bedrijven in de eventbranche te helpen werken wij elke avond met andere partners qua entertainment. Er zijn zoveel artiesten en entertainment die allemaal werkeloos thuis zitten. Het is doodzonde dat al die artiesten thuis niks zitten te doen. Wij geven iedereen een kans om te doen waar ze goed in zijn: mensen entertainen', aldus Bart van de Beek.

Alle opbrengst van de avonden gaat naar bedrijven binnen de eventbranche. Tickets zijn te boeken via Ticketpoint.