
Kwalitaria's pop-up store Vegataria sluit de deuren
Vegataria, de eerste volledig vegetarische cafetaria van Kwalitaria, sluit per 1 december de deuren. Sinds afgelopen zomer was de pop-up store, die...

Oproep aan de fastservicebranche: 'Kom achter je toonbank vandaan'
Wie maakt de lekkerste friet, hamburgers of broodjes? Stichting de Lekkerste Wedstrijden daagt fastservice-ondernemers uit om tijdens de komende...

Fat Phill's opent vestiging in Eindhoven
Ook in Eindhoven staat nu een Fat Phill's. Franchisenemer Martijn van der Beek kijkt ernaar uit om Eindhoven te verrijken met smashed burgers, unieke...
Vrijblijvend uitproberen? Lees nu een maand gratis.

Jeugdvrienden zetten met Salsa Shop in op groei: 'In 2027 naar 60 zaken'
De jongensdroom van jeugdvrienden Steven, Teun, Louis en Florian is inmiddels een volwassen ambitie. Ze willen met Salsa Shop de grootste speler op...

Sergio Herman zet twee culinaire frietspecials op de kaart bij Frites Atelier
Sergio Herman zet twee nieuwe creaties op de kaart bij Frites Atelier. De Limited Edition 'Turkish Delight' en de vegetarische Frites Special 'Veggie...

De Whopper-rechtszaak: Waar eindigt reclame en begint misleiding?
Fastfoodketen Burger King heeft zich in de Verenigde Staten bij de rechter moeten melden. Een groep verontwaardigde klanten heeft een gezamenlijke...

Frietbordeel ode aan Amsterdamse Wallen: rood interieur en dirty fries op het menu
Quinty en Bowey den Ouden, derde generatie van een bekende fastservicefamilie, brengen met Frietbordeel een prachtige ode aan de Amsterdamse Wallen....

Aardappelen voor verse friet: dit zijn de populairste piepers
Wat doe je als eerste als je wil beginnen of overstappen op ambachtelijke friet? Juist, de beste aardappelen kiezen. Doorgaans komen vooral de meer...

Scoren met loaded fries? Zo doe je dat
Loaded fries zijn nog steeds erg populair. Maar welke varianten bied je aan? Waar houd je rekening mee bij het samenstellen van het recept? Hoe...

Alles wat je moet weten over friet in de cafetaria
Crisis of geen crisis, bezorgen of afhalen, friet blijft product nummer één in de cafetaria. Maar de ontwikkelingen zetten door, denk aan de opmars...

Perry van der Ree kiest Chef's Harvest: 'Klanten komen ervoor terug'
Perry van der Ree runt een cafetaria, brasserie en cateringbedrijf in Vlaardingen. Onderscheiden met uitstekende friet is voor hem heel belangrijk....

De bakwand van a tot z: alles over de motor van de cafetaria
De bakwand is de motor van iedere cafetaria. Omzet, kosten, kwaliteit, snelheid, rendement, efficiëntie; het succes van de zaak hangt af van de...

Energie besparen in cafetaria: 'Laat opbrengsten de doorslag zijn, niet de kosten'
Bespaartips voor bakwanden zijn zeer welkom, nu door de stijgende energieprijzen bij cafetariaondernemers de vraag rijst of de transitie van gas naar...

Onderhoudscontract voor de bakwand; wel of niet afsluiten?
De bakwand moet je koesteren. Een onderhoudscontract is daarbij een makkelijke manier om zorg te dragen voor de jaarlijkse servicebeurt. Je weet van...

Hamburgers: 12 trends en tips om uit te blinken op hamburgerdag
Een kwalitatief goede hamburger vindt gretig aftrek. Cafetaria's, restaurants, lunchrooms en cateraars tonen hun creativiteit en vakmanschap met...

Vegan frikandel in poedervorm
Greenforce heeft een vegan frikandel in poedervorm gelanceerd. Door water toe te voegen aan het poeder, kun je een frikandel vormen.

8 keer inspiratie om uit te pakken op Nationale Krokettendag
Op 9 oktober is het weer Nationale Krokettendag. Dit biedt voor horecazaken kansen om te knallen met kroketten. 8 tips van kenners.

Wat is het beste hamburgerbroodje?
Hamburgers zijn de fastfoodsector ontstegen en staan op de menukaart van bijna alle horecazaken. Het broodje geeft de eerste indruk en is dus heel...

FHC-directeur Ralph Markwat is negativiteit over sector beu
Stijgende kosten, volumes die onder druk staan en de associatie met ongezond. Ralph Markwat, directeur van FHC Formulebeheer, is de negativiteit...

Burger 'n Shake wil groeien van 6 naar 25 zaken
Burger 'n Shake is een idee van jeugdvrienden Achmed Ben Amar, Karim Akrouni en Badredin Boussaid. Bedoeld als horecazaak waarmee ze samen kunnen...

Schnitzelkoning: 'Je keuken slim inzetten in daluren'
Dark- of ghost kitchens zijn niet meer weg te denken uit het horecalandschap. John Broere van catering Broere uit IJsselstein overleefde de...

Hoe het befaamde burgerrestaurant Ter Marsch & Co zich onderscheidt
Boetiek burgerrestaurant Ter Marsch & Co heeft een onderscheidende kaart. Dat komt tot uitdrukking in veel verschillende aspecten: 'Alles is dagvers....

Elektrische vrachtfiets: de nieuwe standaard in foodservice
De foodservice-industrie is de laatste jaren steeds afhankelijker geworden van bezorging. In 2025 verwacht het FSIN dat de totale fooddeliveryomzet...