
NK De Lekkerste voortaan aan het Johan van der Weerdplein
Tijdens de Horecava werd het Johan van der Weerdplein voor het wedstrijdpodium van het NK De Lekkerste 2023 onthuld. Het was het afscheid van Johan...
Tijdens de Horecava werd het Johan van der Weerdplein voor het wedstrijdpodium van het NK De Lekkerste 2023 onthuld. Het was het afscheid van Johan...
Fastfood is óf betaalbaar, óf lekker, óf gezond. Het splinternieuwe Nom Nom Nom denkt echter de puzzel van deze ‘heilige drie-eenheid’ gelegd te...
Paul’s Patatboot in Vinkeveen is maandagavond 23 januari uitgeroepen tot winnaar van de Nederlandse Horeca Prijs in de categorie cafetaria. De zaak...
Het valt op: jonge ondernemers die starten in de fastservicebranche. Adriaan Kluin opent op 19-jarige leeftijd zijn eigen cafetaria. De keuze voor...
Crisis of geen crisis, bezorgen of afhalen, friet blijft product nummer één in de cafetaria. Maar de ontwikkelingen zetten door, denk aan de opmars...
De eigenaren van Goldenbelds kozen er vijf jaar geleden bewust voor om te investeren in duurzame oplossingen. De cafetaria in Zutphen was daarmee...
Perry van der Ree runt een cafetaria, brasserie en cateringbedrijf in Vlaardingen. Onderscheiden met uitstekende friet is voor hem heel belangrijk....
Ze leerden elkaar kennen in tweesterrenrestaurant De Bokkedoorns. Zij werkte er als gastvrouw, hij als chef de partie. ‘We gingen er iedere dag voor...
De prijs van friet in de cafetaria ligt soms lager dan een cappuccino of een flesje frisdrank in andere horecazaken. Klopt dat wel? Friet is de basis...
Op zoek naar friet met topping waarmee je je gasten écht kunt verrassen? Hieronder 5 recepten ter inspiratie.
Frituren met infrarood, daar experimenteert Ria Dekker, eigenaar van FrieteRia en BrasseRia in Dronten, al een jaar mee. Ze frituurt de friet in een...
Bespaartips voor bakwanden zijn zeer welkom, nu door de stijgende energieprijzen bij cafetariaondernemers de vraag rijst of de transitie van gas naar...
De bakwand moet je koesteren. Een onderhoudscontract is daarbij een makkelijke manier om zorg te dragen voor de jaarlijkse servicebeurt. Je weet van...
Schoon en hygiënisch; belangrijke kernwoorden voor ieder voedselverwerkend bedrijf. Dat geldt zeker voor de bakwand, als het hart van de cafetaria....
Greenforce heeft een vegan frikandel in poedervorm gelanceerd. Door water toe te voegen aan het poeder, kun je een frikandel vormen.
Op 9 oktober is het weer Nationale Krokettendag. Dit biedt voor horecazaken kansen om te knallen met kroketten. 8 tips van kenners.
Hamburgers zijn de fastfoodsector ontstegen en staan op de menukaart van bijna alle horecazaken. Het broodje geeft de eerste indruk en is dus heel...
Le Frique introduceert een duurzame culinaire 100% plantaardige frikandel: Le Frique Veganique. Le Frique heeft deze vegan variant ontwikkeld vanuit...
Armin Vahabian wil de wereld veroveren met Fat Phill’s. Na zijn start in 2019 in Amsterdam en de opening van elf vestigingen in de jaren daarna in...
‘Hoe zet ik een internationaal concept neer.’ Die zin schrijft Murat Cifci in 2014 op een briefje als hij even daarvoor een unit van 18 m2 heeft...
Franchiseformule Big Bread Kitchen wil de komende 10 jaar groeien van 30 naar 100 vestigingen. Om dat te realiseren, richt de filosofie van eigenaar...
De foodservice-industrie is de laatste jaren steeds afhankelijker geworden van bezorging. In 2025 verwacht het FSIN dat de totale fooddeliveryomzet...
Ria Dekker, eigenaresse van FrieteRia en BrasseRia in Dronten, wil graag een zo compleet mogelijke klantenkring bedienen. ‘We zijn ontzettend blij...