Restaria Ricky's eerste in Zuid-Holland

Restaria Ricky's eerste in Zuid-Holland

In Den Haag is Restaria Ricky's van start gegaan, de eerste vestiging van de formule in Zuid-Holland. Net als alle cafetaria's in Nederland, werd de zaak alleen geopend voor afhaal.

Restaria Ricky’s is gevestigd aan het Heeswijkplein in de Haagse buurt Moerwijk. Eigenaar Ricky Toet (28), geboren en getogen in Den Haag, opende de cafetaria op vrijdag 9 april in een pand waar voorheen een snackbar zat. Het winkelplein werd in 1953 geopend door koningin Juliana en in 2018 is de gemeente samen met Vestia begonnen met het opwaarderen van de wijk.

Restaurant is wachtruimte

De cafetaria bevindt zich in een pand van 20 jaar oud en de ruimte is van vloer tot plafond verbouwd. Normaliter is er plek voor 35 gasten, maar vanwege de horecasluiting is de levering van stoelen en tafels uitgesteld. Het hele restaurantgedeelte wordt als wachtruimte voor de afhaal gebruikt, met vakken op de vloer.

Restaria Ricky's

Restaria city

Ricky’s is een vestiging van wat de formule een ‘Restaria city’ noemt, een Restaria in een stad met een aanbod dat is toegespitst op de betreffende buurt. Bij Restaria Ricky’s is er, naast het normale assortiment, een selectie halal-producten. Bij de aanschaf van de bakwand is daar al rekening mee gehouden, met een aparte frituur voor halal-snacks.

Restaria Ricky's

Bezorgservice

Verder kiest de ondernemer voor het luxe burgerconcept van Restaria, om zich zo te onderscheiden in de buurt. Als het restaurant weer open mag, zal de cafetaria de driegangemenu’s van de formule voeren. Na het paasweekend begint Restaria Ricky’s met bezorgen.