Deliveroo bestaat vijf jaar, dit zijn de populairste bestellingen

Deliveroo bestaat vijf jaar, dit zijn de populairste bestellingen
Foto: Mikael Buck / Deliveroo

Het is deze maand vijf jaar geleden dat Deliveroo zich in Nederland vestigde. De maaltijdbezorger is de data-archieven ingedoken om inzichten te krijgen over onze eetgewoonten.

Inmiddels bezorgt Deliveroo bestellingen van ruim drieduizend lokale restaurants in negentien Nederlandse steden. Nog altijd staan de Amerikaanse en Italiaanse keukens prominent op de eerste en tweede plaats. Even was er ruimte voor een culinair uitstapje en betraden de keukens van Hawaï (2018) en Japan (2019) de top drie, maar in 2020 bleven we liever dicht bij huis – ook op eetgebied – en staat Nederland op de derde plek. Vooral in Amsterdam is men niet vies van een Hollandse snack op z’n tijd.

De meest populaire gerechten bij Deliveroo

Top 3 Amerikaanse gerechten
Cheeseburger – Five Guys, Den Haag
Whopper® Menu – Burger King, Reguliersbreestraat Amsterdam
Spicy Chicken Taco – Taco Bell, Eindhoven

Top 3 Italiaanse gerechten
Margherita – Follia, Den Haag
Kinder Bueno – IJssalon Intermezzo, Tilburg
Finocchiona salami – De Pizzabakkers, Haarlem

Top 3 Nederlandse gerechten
Van Dobben Kroket – Van Dobben, Amsterdam
Broodje Gehaktbal – Slagerij Vet, Amsterdam
Frikandel speciaal – Frietboutique, Amsterdam

Nederlanders bestellen later

Wat wel is overgewaaid vanuit het buitenland is het tijdstip waarop Nederlanders zijn gaan eten. De gemiddelde bestelling werd in 2015 om 19:13 uur geplaatst, waar Deliveroo tegenwoordig voornamelijk wordt geraadpleegd om 19:47 uur. Ook de dag waarop we liever niet zelf in de keuken staan is veranderd: vijf jaar geleden was zondag nog de populairste dag om eten te bestellen, in 2020 laten we de riders massaal voorrijden op vrijdag.

Gratis Ben & Jerry’s ijs

Omdat Deliveroo vijf jaar bestaat geven ze op vrijdag 9 oktober gratis Ben & Jerry’s ijs weg. Vanaf 14:00 uur kan iedereen met de code ‘traktatie’ een gratis pint ijs bestellen via de Deliveroo-app in de ‘Ben & Jerry’s Birthday Store’. Deze wordt gratis bezorgd tot aan de deur, zolang de voorraad strekt.