nieuws

Golden Tulip pakt Zilveren Garde

Horeca

De Zilveren Garde, een culinaire prijs voor jonge koks, is gewonnen door Pieter Bink van hotel-restaurant Golden Tulip in Zaltbommel. De prijsuitreiking vond plaats tijdens de vakwedstrijd De Zilveren Champignon in de Brabanthallen in Den Bosch, een dag na de wedstrijd.

Golden Tulip pakt Zilveren Garde

De tweede prijs was voor Rob van der Veeken van restaurant Wollerich in Sint Oedenrode. Danny Poortvliet van hostellerie De Schuddebeurs in Schuddebeurs werd derde. De jonge deelnemers blonken uit in gewaagdheid. Ze werkten met veel smaken op het bord en vooral gevogelte was populair in combinatie met het wedstrijdingrediënt champignon.

De wedstrijd om de Zilveren Garde is niet gekoppeld aan gastheerschap. De opdracht voor de deelnemers was een viergangenmenu voor zes personen koken. Vorig jaar won Mark Dijk van restaurant Lambermon’s in Haarlem.

Reageer op dit artikel