nieuws

Navelpiercing is verser dan salade op ons bord

Horeca

Oud-horecaondernemer en oud voorzitter van KHN Nederland afdeling Gouda, Piet-Jan Schalk, heeft zijn persoonlijke horeca ervaringen aan het papier toevertrouwd.

Navelpiercing is verser dan salade op ons bord

Hij beschrijft in zijn boek ‘Most er nog wat na wezen’ een aantal veel voorkomende gebeurtenissen in de horeca. Soms waar het dramatisch misgaat, soms waar het fantastisch goed gaat.

Een fragment: …‘De serveerster buigt ligt naar voren om de soep bij het oudere stel in te zetten. Een vlammende tatoeage net boven haar billen is zichtbaar. Haar heupbroek hangt laag, de band van haar string lubbert.

Even later brengt zij onze hoofdgerechten en gunt ons een ruime blik op haar blote buik. Zittend aan een tafeltje is dit een niet te missen tafereel. Ik zie dat het wondje van haar net gezette navelpiercing verser is dan de salade op ons bord.’

Tips

Na elk beschreven voorval volgt een aantal tips. Dit maakt het boek niet alleen geschikt voor werknemers en werkgevers, maar ook voor opleidingen en hun leerlingen.

Vakman

Piet-Jan Schalk is bijna dertig jaar zelfstandig ondernemer geweest. Vijfentwintig jaar als uitbater van eetcafé Vidocq in Gouda. Ook exploiteerde hij nog andere bedrijven waaronder Restaurant Brunel in Gouda, het Hedendaags Lunchcafé in Utrecht en horecagroothandel Regros.

Boek bestellen? Klik hier!

Meer boeken

Reageer op dit artikel