nieuws

‘Actie voeren om btw-verhoging is onvermijdelijk’

Horeca

Als het kabinet het lage btw-tarief voor de horeca afschaft, wordt actie voeren onvermijdelijk. Dat zegt KHN-voorzitter Toon Naber.

‘Actie voeren om btw-verhoging is onvermijdelijk’

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) broedt op een consumentenactie in de vorm van een petitie.  ‘We zijn daar druk mee bezig’, zegt een woordvoerder van KHN. De branche-organisatie roept op om het plan, dat op korte termijn wordt behandeld in de Tweede Kamer, uit de voorstellen te schrappen. ‘Wat ons betreft prima om te hervormen, maar dan wel met behoud van werkgelegenheid in onze branche’, aldus Naber.

Dagje uit duurder

In totaal gaan 55.000 banen verloren in de gastvrijheidssector, waar restaurants, hotels, campings, musea en pretparken onder vallen. Volgens KHN kost de maatregel 35.000 banen in de horeca. ‘De prijzen laten stijgen door meer btw in onze branche is funest voor het stimuleren van bestedingen door consumenten. Het betekent simpelweg dat een dagje uit, een borrel, uit eten, of een overnachting duurder wordt’, besluit de KHN-voorzitter.

 

Reageer op dit artikel