nieuws

IJs van Baskin-Robbins naar Nederland

Horeca 10910

IJsketen Baskin-Robbins opent binnenkort de eerste winkel in Nederland. De grootste ijsketen ter wereld lanceert hier hun nieuwste ice cream bakery-concept. Waar deze zaak komt, blijft nog even geheim. De keten denkt aan tien tot vijftien zaken in Nederland.

IJs van Baskin-Robbins naar Nederland

De Amerikaanse ijsketen Baskin-Robbins opent de eerste Nederlandse winkel deze lente. De locatie wordt nog niet bekendgemaakt. ‘We zijn heel verheugd om Baskin-Robbins verder uit te breiden in Europa met het team van Amba Daoud, zij hebben op een geweldige wijze Dunkin’ Donuts in Nederland gelanceerd’, aldus John Varughese, vicepresident van moederbedrijf Dunkin’ Brands International. ‘We kijken er erg naar uit om ook met hen Baskin-Robbins in Nederland uit te rollen.’

Eind april opent de eerste winkel van het merk. Waar die komt wordt later bekendgemaakt. Nog dit jaar volgen een tweede en een derde ijssalon en de jaren erna wil Baskin-Robbins uitgroeien tot tien à vijftien winkels in Nederland. Baskin-Robbins

Baskin-Robbins Nederland

De Nederlandse winkels gaan naast ijsjes en milkshakes ook ijstaarten, warme dranken en gebak zoals crèpes en wafels verkopen. Daarnaast wil Baskin-Robbins producten in de supermarkt gaan verkopen. Ook moeten de ijsjes via maaltijdbezorgers te bestellen zijn. In de Baskin-Robbins stores zal een uitgebreide selectie van het premium ijs aanwezig zijn, zoals de klassieke smaken Pralines ’n Cream, Jamoca Almond Fudge, Mint Chocolate Chip and Very Berry Strawberry, naast regionale favorieten als Blueberry Panna Cotta en Caramel Honeycomb Candy.

Gebak en warme chocomelk

‘Nu is het juiste moment om ons beroemde ’31 smaken’ premium ijs, naast een grote range aan andere ijstraktaties, in Nederland te introduceren’, aldus Nabil Besali, eigenaar van Amba Daoud. ‘Onze stores zullen ook heerlijke drankjes en andere baked goods bevatten. We kijken ernaar uit om onze eerste shop te openen deze lente, meerdere vestigingen zullen in de komende maanden volgen.’

Naast het vaste assortiment van ijssmaken en andere frozen desserts gaat Baskin-Robbins in Nederland ook verschillende drankjes en gebak verkopen zoals lattes, warme chocolademelk, versgebakken Belgische wafels, crêpes, churros en cookies en brownies.

Baskin-Robbins heeft momenteel meer dan 7.900 restaurants in 53 landen over de hele wereld, waaronder meer dan 400 winkels in Europa.  De keten werd in 1945 opgericht in de Californische plaats Glendale. De ijsketen is een zusterbedrijf van Dunkin’ Donuts, dat vorig jaar zijn entree maakte in Nederland. Het bedrijf is vooral groot in de Verenigde Staten. In Europa is het vooral actief in Spanje en Engeland.

Foto's

Reageer op dit artikel