nieuws

SVH Bier Examens afgenomen op Horecava 2019

Horeca 390

SVH Bier Examens afgenomen op Horecava 2019

Bier 1 is op de Horecava 2019 officieel gelanceerd als gecertificeerde opleiding van SVH, Stichting Vakopleidingen Horeca. Dagelijks worden op de beurs examens afgenomen in de Examenbus die voor de Horecava geparkeerd staat. ‘Het is een investering in je medewerkers en je bindt ze aan je.’

‘Het is voor het eerst dat examens voor SVH branchediploma’s op deze manier worden afgenomen’, aldus SVH-voorzitter Ricardo Eshuis. De bus is een geaccrediteerde examenlocatie conform de eisen van de toezichthouder (de Examenkamer). SVH wil met deze actie het belang van branchediploma’s onder de aandacht brengen, als één van de oplossingen om het personeelstekort in de horeca tegen te gaan.’

Bieropleiding op Horecava 2019

Naast de afgenomen examens was de eerste beursdag nóg specialer voor biertraining.nl. De opleider is namelijk officieel erkend voor de Bier 1 opleiding. Hiermee wordt biertraining.nl de eerste branche-erkende opleider voor het SVH Bier 1 examen. Dagelijks nemen zo’n tien horecamedewerkers het examen af.

Biertraining voor het examen op de Horecava 2019.

Biertraining voor het examen op de Horecava 2019.

Initiator Erik Tackenkamp: ‘We hebben het al één keer eerder gedaan, maar de Horecava 2019 is de officiële aftrap van SVH Bier. We waren vooraf benieuwd naar de reacties en zijn tot nu toe zeer positief verrast door wat we horen.’ Tackenkamp is ook erg te spreken over de speciale examenlocatie.

Voorrijden op locatie

‘Het moet natuurlijk aan specifieke eisen voldoen: een afgesloten ruimte, waar niemand naar binnen kan kijken onder andere. Dus dat is nog wel een uitdaging met zo’n bus. Maar het bevalt goed, dus dat kunnen we na de Horecava ook goed in de praktijk brengen en de bus op andere locaties voorrijden.’

Bier-examen biertraining Horecava 2019


Reageer op dit artikel